Search
Close this search box.

Potekal je že 25. svečani dobrodelni ples Lions kluba Slovenj Gradec

Svečani dogodek je potekal na Prevaljah in seveda tudi tokrat z dobrodelno noto. Prav humanitarnost pa je tudi izjemna vrlina in poslanstvo Lions kluba Slovenj Gradec. Letošnji izkupiček bodo namenili Koroškemu domu starostnikov - PE Slovenj Gradec.

Na Prevaljah se je sinoči, v petek, 5. aprila 2024, odvijal že tradicionalni 25. svečani ples Lions Kluba Slovenj Gradec. Seveda tudi tokrat z dobrodelno noto.

Bili smo priča dražbi umetniških slik. Izkupiček pa bo šel za dober namen. Zbrana sredstva bodo namreč v celoti namenjena nakupu terapevtskega ultrazvočnega aparata za poslovno enoto Koroškega doma starostnikov v Slovenj Gradcu.

Biti Lions pomeni odgovornost, da si tu, ko te potrebujejo drugi. Lionsi so poklicani k dobrodelnosti, povezovanju, združevanju, druženju in pravemu prijateljstvu. Dajati drugim – plemeniti, bogati in opogumlja. Zares lepo je živeti tudi za tiste, ki resnično potrebujejo pomoč sočloveka.

Uvodoma je vse prisotne pozdravil predsednik Lions kluba Slovenj Gradec Zoran Vodopija, v nadaljevanju pa je v kulturnem programu nastopil učenec Glasbene šole Ravne na Koroškem Jan Ivančič, ki obiskuje 3 razred kitare pri prof. Marku Strmčniku.

Temu je sledila podelitev priznanj članom in članicam kluba, ki so se tako ali drugače izkazali v preteklem obdobju. Priznanje je najprej prejela lanska predsednica kluba Jasna Uranjek. Na njen predlog pa še: Marjeta Vaupot, Aleš Prikeržnik, Marjan Gobec, Marija Lah, Ivan Plevnik, Marjan Vergles, Tone Gašper ter Marjana Kamnik. Na predlog letošnjega predsednika pa so priznanje prejeli: Robert Tkalec, Dušan Krebl, Adi Štruc, Tomislav Jukić, Jože Čas, Tilen Klugler in družina Murko Hajtnik.

Lions klub Slovenj Gradec je bil v preteklem obdobju zelo aktiven, saj so izpeljali mnoge dobrodelne projekte. Med drugim projekt Plakat miru, projekt Donirana hrana, projekt Tečem, da pomagam, dobrodelno akcijo nakupa razvlažilcev ob poplavah, dobrodelni koncert Naj nasmeh izbriše skrbi in mnoge druge. Kot pa je v svojem nagovoru povedal predsednik Vodopija tudi v prihodnje ne bodo počivali, saj imajo v načrtu precej aktivnosti.

Lionsi imajo torej pomembno poslanstvo in vrlino, ki navdaja z upanjem. S svojimi dejanji sooblikujejo lepši jutri za pomoči potrebne in slikajo boljši svet. Večer so zaključili v družbi Show Mix Banda. Program je povezovala Anja Vajde.

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Svečani dogodek je potekal na Prevaljah in seveda tudi tokrat z dobrodelno noto. Prav humanitarnost pa je tudi izjemna vrlina in poslanstvo Lions kluba Slovenj Gradec. Letošnji izkupiček bodo namenili Koroškemu domu starostnikov - PE Slovenj Gradec.