Search
Close this search box.

Potekal je prijeten glasbeni večer z Godbo na pihala Ojstrica ter druženje krajanov

Bili smo priča letnemu koncertu Godbe na pihala Ojstrica ter praznovanju krajevnega praznika, ki je potekal v res prijetnem vzdušju. Veliko število domačinov z Ojstrice se je družilo, praznovalo in veselilo v idiličnem objemu lepe zelene narave.

V soboto, 24. junija 2023, ob 18. uri je na igrišču pred POŠ Ojstrica potekal lep glasbeni večer z druženjem krajanov – ob njihovem krajevnem prazniku.

Letni koncert Godbe na pihala Ojstrica – v objemu zelene in neokrnjene narave – ima vsako leto prav poseben čar. Poleg ojstriškega orkestra, ki je tudi tokrat pripravil pester glasbeni program, so nastopili tudi učenci in učenke POŠ Ojstrica. Pod mentorstvom Anje Roger so zaigrali, zaplesali in zapeli. Bili pa smo priča tudi prepletu medgeneracijske ljubezni očeta in hčerke, ki sta zaigrala na harmoniko. Nastopila sta Mineja in Boris Laznik ter pobožala srca prisotnih. Navzoče je nagovoril tudi podžupan Občine Dravograd, Robi Plimon.

Zagotovo pa to ni bil čisto navaden večer, posebej za Jakoba Jeseničnika ne. Sinoči je namreč premierno zaigral v vrstah Godbe na pihala Ojstrica. Njihova dirigentka Eva Mori ter predsednica Marjeta Podgoršek Rek sta mu ob tej priložnosti upravičeno iskreno čestitali in požel je tudi velik aplavz publike.

Program je povezovala Anja Vajde, ki je nekaj besed namenila tudi današnjemu državnemu prazniku: “Uvodoma je zazvenela slovenska himna. V spomin na dan, ko sta bili leta 1991 sprejeti Deklaracija o neodvisnosti in Temeljna ustavna listina o samostojnosti in neodvisnosti Slovenije in smo postali formalno neodvisna država. Leta 1991, je bil to slikovito zgoščen trenutek slovenske zgodovine… Smo majhna dežela z velikim srcem in pomembno je, da znamo naš nacionalni ponos in narodno zavest prenašati tudi na mlajše generacije.”

Po uvodnem letnem koncertu je pod organizacijskim okriljem Krajevne skupnosti Dravograd in Terenskega odbora Ojstrica potekalo druženje krajanov, ki je na Ojstrici vselej prijetno. Veliko število krajanov je praznovalo, kramljalo, se družilo in veselilo. Kljub mnogim dogodkom, ki so sinoči potekali na Koroškem, so ostali zvesti svojemu domačemu kraju, saj so mnenja, da dom je tam – kjer je srce. Srčnosti in gostoljubja Ojstričanov sinoči ni manjkalo. Bil je res lep večer.

Dogodki

Bili smo priča letnemu koncertu Godbe na pihala Ojstrica ter praznovanju krajevnega praznika, ki je potekal v res prijetnem vzdušju. Veliko število domačinov z Ojstrice se je družilo, praznovalo in veselilo v idiličnem objemu lepe zelene narave.