Poštni promet s Kitajsko ponovno vzpostavljen

Pošta Slovenj Gradec

Od petka, 6. 3. 2020, so ponovno vzpostavljene transportne poti v smeri Slovenija – Kitajska.

Roki prenosa pisemskih, paketnih in EMS pošiljk bodo sicer nekoliko daljši od rokov prenosa pred izbruhom koronavirusa, so sporočili iz Pošte Slovenije. Kjer še dodajajo, da za pošiljke UPS za Kitajsko velja tudi nadalje, da obstajajo določene omejitve le za posamezne kraje na Kitajskem. “Cenjene uporabnike vabimo k ponovni oddaji vseh vrst poštnih pošiljk za Kitajsko,” so zapisali v sporočilu za javnost glede poslovanja s Kitajsko.

Hkrati pa še pojasnjujejo, da glede na obstoj in nadaljnje možnosti širitve koronavirusa v Sloveniji pri Pošti Slovenije spremljajo vsa ustrezna poročila uradnih organov in sprejemajo ter izvajajo vse priporočene ukrepe za zaščito ljudi, tako zaposlenih kot uporabnikov poštnih storitev, pri izvajanju storitev.

Za dostavo pošiljk v določene ustanove (bolnišnice, porodnišnice, domove upokojencev ipd.), kjer so prejemniki še posebej izpostavljeni, so zaradi navedenega sprejeli ukrepe, s katerimi bodo omejili stike njihovih zaposlenih v situacijah, kjer so možnosti za nadaljnjo širitev virusa večje.

Preberite tudi: Število potrjenih okužb z novim koronavirusom narašča, sledi prepoved nekaterih prireditev

Pošta Slovenije bo tudi nadalje upoštevala in izvajala proaktivne ukrepe, ki bodo pripomogli k stabilizaciji razmer, vendar obstaja možnost, da pride pri izvajanju storitev do motenj v procesu.

Vir: Pošta Slovenije

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.