Search
Close this search box.

Pošta tudi v aprilu s prilagojenim postopkom izplačil pokojnin

Pošta Slovenije je skupaj z Zavodom za pokojninsko zavarovanje tudi v mesecu aprilu zaradi razglašene epidemije prilagodila postopke izplačil pokojninskih nakaznic, ki jih pismonoše izplačujejo prejemnikom v dostavi na domovih prejemnikov.

Ob izplačilih pokojnin V mesecu marcu so upokojenci upoštevali priporočila Pošte Slovenije, da za izplačila pokojnin v primeru, če to ni nujno, obiska pošte na dan izplačila pokojnin ne načrtujejo, za kar se Pošta Slovenije prejemnikom zahvaljuje in obenem prosi, da priporočila upoštevajo tudi pri izplačilih v mesecu aprilu.

Tudi ta mesec bodo izplačila pokojnin prek pokojninskih nakaznic v dostavi oziroma na terenu tudi v največji meri potekala na ustaljen način. Izplačila bodo potekala na “brezkontaktni” način na za to primernem mestu na naslovu prejemnika. Prejemniki bodo prejeli ustne napotke od pismonoše.

Prilagojeni bodo tudi postopki za primere posameznikov, ki so priklenjeni na posteljo ali so drugače gibalno ovirani in ne morejo priti pismonoši naproti. Izplačilo pokojnin omenjenim bo tudi za mesec april prilagojeno tako, da bo pismonoša osebi, ki prejemnika neguje oziroma živi z njim v gospodinjstvu, pustil enkratno pooblastilo za dvig pokojninske nakaznice za mesec april 2020 na pošti.

Ta oseba se bo lahko z izpolnjenim in podpisanim enkratnim pooblastilom s strani prejemnika pokojnine oglasila na pošti, kjer bo uslužbenec na poštnem okencu izvedel identifikacijo osebe s preveritvijo podatkov v osebnem dokumentu ter nato izplačal pokojnino.

V mesecu aprilu bodo prav tako prilagojeni postopki izplačila pokojnin varovancem v domovih za ostarele oziroma drugih inštitucijah. Pokojnine bodo izplačane pooblaščenim osebam.

“Pošta Slovenije tudi tokrat upokojence, ki prejemajo pokojnine na račune TRR pri bankah naproša, da v primeru, če to ni nujno potrebno, obiska pošte na dan izplačila pokojnin ne načrtujejo že prvi dan. Na ta način se bo mogoče izogniti situacijam, da bi bili prisiljeni čakati v vrsti pred poštami na vstop, glede na upoštevanje nujne razdalje. Hkrati se jim zahvaljuje za njihovo razumevanje in upoštevanje priporočil doslej.” so dodali na pošti.

VIR: Pošta Slovenije

Dogodki