Search
Close this search box.

Pošta Slovenije v Šentjanžu odprla novo logistično pošto

V okviru vzpostavitve logistične mreže je Pošta Slovenije v Šentjanžu pri Dravogradu zgradila novo logistično pošto, ki jo je odprla včeraj. Na novi logistični pošti je trenutno 45 zaposlenih, naložba pa je vredna okoli 1,9 milijona evrov, so za STA pojasnili na Pošti Slovenije.

Logistična pošta je pošta, ki razpolaga z več skladiščnimi prostori, nakladalno-razkladalnimi rampami, več vozili ter raznimi logističnimi pripomočki za rokovanje s pošiljkami/blagom. Izvajanje distribucije logističnih storitev ob paketnih storitvah predstavlja temelj prihodnjega poslovanja skupine Pošta Slovenija, za kar je po navedbah pošte potrebna ustrezna logistična mreža. Del te je po novem tudi logistična pošta v Šentjanžu pri Dravogradu.

Logistična pošta nima predvidenega poštnega okenca za neposredno delo z uporabniki poštnih storitev, pogodbene stranke pa lahko na novi pošti oddajajo vse vrste pošiljk.

Poleg izvajanja logističnih storitev za Koroško bo nova logistična pošta vršila tudi dostavo paketnih pošiljk za naslovnike na območju Slovenj Gradca, Dravograda in Raven na Koroškem ter dostavo ostalih pošiljk predvsem za naslovnike v Dravogradu z okolico in na Ravnah.

Gradnja logistične pošte na Koroškem se je začela lani poleti, dokončana pa je bila v začetku letošnjega leta. Po poročanju STA nova logistična pošta razpolaga z več kot 1110 kvadratnimi metri površin, ki so namenjeni logistični in pisemski predelavi. Ima tudi tri nakladalno-razkladalne klančine in šest nakladalno-razkladalnih vrat, razpolaga pa tudi s 27 vozili in drugimi logističnimi pripomočki za ravnanje s pošiljkami.

Na novi logistični pošti je trenutno 45 zaposlenih, ki so bili premeščeni z drugih delovnih mest in lokacij, trenutno pa iščejo dodatnega voznika za to pošto. Skladno z rastjo storitev se bo povečevalo tudi število zaposlenih, so za STA napovedali pri Pošti Slovenija.

V Sloveniji je 22 regijskih logističnih pošt, ki skupaj s šestimi pretovornimi poštami in dvema poštnima logističnima centroma v Ljubljani in Mariboru sestavljajo trenutno logistično mrežo Pošte Slovenije.

Prav tako Pošta Slovenije modernizira poslovanje, ki se odraža v širitvi mreže alternativnih točk za stike z uporabniki poštnih storitev, kot so PS paketomati 24/7 (24 paketomatov v 16 mestih po Sloveniji), samopostrežne pošte (v Ljubljani na Čopovi) samopostrežne enote PS 24/7 (v Ljubljani in v Kopru) ipd.

VIR: STA

Dogodki