Search
Close this search box.

Pošta opozarja: pošiljke oddajte pravočasno. Med prazniki spremenjen delovni čas

Pošta Slovenije poziva uporabnike njihovih storitev k pravočasnemu naročilu spletnih nakupov ter oddaji pisemskih pošiljk v predprazničnem času.

Pošta Slovenije se podobno kot druga distribucijska podjetja ter tuji poštni operaterji ob koncu leta srečuje s povečanim prometom. Med drugim tudi pri prenosu paketnih pošiljk, saj je za to obdobje značilen porast spletnih nakupov zaradi bližajočih se božično-novoletnih praznikov.

Zaradi pričakovanega povečanja obsega pošiljk v decembru so sicer v Pošti Slovenije izvedli vrsto aktivnosti, da bodo kar najbolje pripravljena na to obdobje in da bodo pošiljke naslovnikom dostavili v najkrajšem času. Vendar uporabnikom poštnih storitev kljub temu svetujejo pravočasno naročilo izdelkov v spletnih trgovinah in priporočajo pravočasno oddajo pisemskih pošiljk v predprazničnem času, da bodo voščila in paketi še pred prazniki prispeli do naslovnikov in da darila ne bodo zamujala.

Kot pojasnjujejo, bodo pošiljke naslovnikom dostavljene v najkrajšem času. Uporabnike poštnih storitev pa prosijo za razumevanje, če pošiljka ne bo dostavljena že takoj naslednji dan po oddaji pošiljke. Vsekakor bo dostavljena v zakonsko predpisanih rokih, to je najkasneje v treh dneh od oddaje pošiljke v prenos (v te dneve pa se ne štejejo sobote, nedelje in prazniki).

Uporabnikom svetujejo, da za prevzem pošiljk, ki jih bodo naročali v spletnih trgovinah, izberejo PS Paketomat, kjer lahko pošiljko prevzamejo kadarkoli in se tako izognejo gneči na pošti, pa še od delovnega časa pošte niso odvisni. Lokacije paketomatov najdete TUKAJ. Naj omenimo, da je paketomat postavljen tudi v Slovenj Gradcu, in sicer na Ronkovi ulici 4a, 2704 Slovenj Gradec

Priporočljivi roki oddaje pošiljk v predprazničnem času so:

  • Za naslovnike v Sloveniji priporočajo, da pisma, razglednice in pakete oddate do 18. decembra.
  • Za naslovnike v tujini pa za pisma in razglednice predlagajo december, za pakete pa je bilo priporočeno, da ste jih že oddali, kot rok oddaje navajajo na spletni strani Pošte Slovenije namreč 30. november.

Delovni časi pošt 24. in 31. decembra 2019

V torek, 24. decembra 2019, in v torek, 31. decembra 2019, poslujejo pošte po sobotnem delovnem času. Pošte, ki so ob sobotah sicer zaprte, bodo 24. in 31. decembra 2019 poslovale od 9. do 11. ure.

Delovni čas dežurnih pošt 2102 Maribor (Zagrebška cesta 106, Maribor) in 1106 Ljubljana (Pražakova ulica 3, Ljubljana):

  • 24. in 31. decembra 2019 poslujeta do 16. ure,
  • 25. in 26. decembra 2019 ne poslujeta,
  • 1. in 2. januarja 2020 ne poslujeta.

Dogodki

Pošta Slovenije poziva uporabnike njihovih storitev k pravočasnemu naročilu spletnih nakupov ter oddaji pisemskih pošiljk v predprazničnem času.