Search
Close this search box.

Posredujemo sporočilo Občine Prevalje: “Nismo sami, z nami je cel svet”

»V slogi je moč« in »Prijatelja spoznaš v nesreči« - kako resnična sta ta dva reka danes.

Na Facebook strani Občine Prevalje, je zaokrožil naslednji zapis: “Trenutki, ko smo obnemeli. Zgodbe, ki jih ne bi smeli slišati. Dejanja, ki so polepšala še tako hude dni in nam dala upanje na boljši jutri. Ni besed, ki bi strnile zadnjih nekaj dni. Ostali bodo grenki spomini, poleg njih pa tudi ogromno lepih.

HVALA Prevaljčani, Korošci, hvala vsej Sloveniji (gasilci, prostovoljci, vojaki, civilna zaščita, gorska reševalna služba in ostali). HVALA prijateljem v Avstriji in ostalim, ki z nami preživljate težke trenutke in jih delate lepše. Pomoč prihaja z vseh strani, tako fizična, kot tudi materialna in finančna.

Z vami delijo zapis para iz Združenih držav Amerike, ki sta bila pred kratkim v Sloveniji in nato zasledila žalostne novice:

»Please let them know people in America also stand by them and wish them speedy recovery – possessions can be restored and time will heal the pain. Viva Koroska, Viva Slovenia!«

Prevod: »Prosim sporočite jim, da jim tudi Američani stojijo ob strani in želijo čim prejšnje okrevanje – imetje se bo povrnilo in čas bo pozdravil bolečino. Živela Koroška, živela Slovenija!«

Gospod in gospa sta nakazala finančno pomoč, prav tako sta obvestila svoje prijatelje in znance, če lahko pomagajo.

“S skupnimi močmi se bomo pobrali, saj smo kleni Korošci,” so še zapisali na Facebook strani Občine Prevalje.

Dogodki

»V slogi je moč« in »Prijatelja spoznaš v nesreči« - kako resnična sta ta dva reka danes.