Search
Close this search box.

Posredujemo poročilo župana Občine Dravograd Antona Preksavca

Opravil se je ogled 33 lokacij plazov po celotni občini in očistili številni odseki cest. Do danes je bilo evakuiranih 318 oseb, izseljenih ostaja trenutno 44 oseb.

Opravil se je ogled 33 lokacij plazov po celotni občini in očistili številni odseki cest. Čiščenje stanovanjskih objektov in proizvodnih obratov poteka v polnem obsegu. Danes je bilo na delu 241 gasilcev, vojakov in prostovoljcev. Samo danes so opravili skupaj 2892 delovnih ur.

Seveda je treba k temu prišteti še ure vseh pogodbenikov, ki neumorno delajo od začetka te apokalipse. Tudi oni nimajo normalnega urnika zato velik hvala tudi vam.

Danes so opravili tudi pregled lokacije postavitve montažnega mostu pri Korošici. Ugotovljeno je, da je razpon prevelik, zato se bo montažni most postavil na mestu porušenega pri nekdanji tekstilni tovarni v Otiškem Vrhu. Po izjavah vojske se most lahko postavi v tednu dni, zato so urgirali na ustrezne organe, da se nemudoma izda dovoljenje za postavitev. Od tega mostu je nenazadnje odvisen velik del koroškega gospodarstva.

Do takrat ostaja v veljavi obvoznica Monter – Korošica z znano omejitvijo 7.5t.

Danes naj bi se po napovedih odprla tudi cesta proti Ravnam.

Cesta Črneče – Libeliče ostaja zaprta zaradi aktivnega plazu.

Včeraj so prebili tudi propust na cesti pod Uncem, tako da bi se danes po pregledu odprla cesta Dravograd – Ojstrica. Obvestilo bodo objavili.

Skupaj do danes evidentirani 103 plazovi. Škoda bo enormna. Pregledali so tudi Papežev most – Kronska gora, odločitev o sanaciji bodo sprejeli danes.

Po zadnjih analizah je voda v javnem vodovodnem sistemu neoporečna.

Do danes je bilo evakuiranih 318 oseb, izseljenih ostaja trenutno 44 oseb.

Velik hvala tudi našim otrokom, ki tako srčno spremljajo delo naših gasilcev in vojske. Ponosen sem na vas. V tej tragediji smo pokazali, da znamo stopiti skupaj in da solidarnost še kako živi. Dravograd zmore in zna. Neizmerno ponosen na svoje gasilce in prostovoljce ter ljudi, ki nikoli ne obupate. Poklon do tal,” je zaključil svoje poročilo župan občine Dravograd Anton Preksavec.

Vir: FB Anton Preksavec

Dogodki

Opravil se je ogled 33 lokacij plazov po celotni občini in očistili številni odseki cest. Do danes je bilo evakuiranih 318 oseb, izseljenih ostaja trenutno 44 oseb.