Search
Close this search box.

Posredujemo informacije Občine Dravograd. Trenutno evakuiranih 75 oseb

Iz Občine Dravograd sporočajo, da se stanje počasi umirja. Postopoma se bo tudi odprlo več cestnih odsekov.

Razmere se počasi umirjajo, postopoma bodo odprli vse več cestnih odsekov. Hvala vsem, ki jim pri tem neumorno pomagate.

Strokovnjaki opravljajo oglede plazov, trenutno jih je evidentiranih 83. Danes se jim pridružijo še dodatni strokovnjaki, da čimprej opravijo vse oglede in vzpostavijo evidenco ter določijo potrebne ukrepe za zaščito.

Prioriteta pregledov je postavljena najprej tam, kjer so evakuirani ljudje in ogroženi objekti, potem ogrožene ceste in nato ostalo.

Trenutno je evakuiranih 75 oseb.

“Ogromno dela je bilo opravljenega, še več ga je pred nami, ko se vzpostavi osnovna prevoznost cest. Škoda je enormna in presega vrednost enega občinskega proračuna,” je zapisal župan Dravograda Anton Preksavec.

Po zadnjih informacijah naj bi se pripravljalna dela za montažni most čez Mežo pri Korošici pričela v naslednjem tednu. Do postavitve tega mostu je v uporabi obvoz pri Monterju z znano omejitvijo 7.5t, razen za potrebe gradbišča in vožnjo s previdnostjo zaradi jaškov, ki so dvignjeni nad nivojem cestišča. Omejitev nadzira policija.

Voda v javnem vodovodnem sistemu je pitna.

Gremo naprej. Skupaj zmoremo,” je optimistično zaključil župan.

Vir: FB Tone Preksavec

Dogodki

Iz Občine Dravograd sporočajo, da se stanje počasi umirja. Postopoma se bo tudi odprlo več cestnih odsekov.