Posnetek: Prižig prazničnih lučk na Prevaljah

Tudi Prevalje so danes zasijale v soju prazničnih luči. Prevaljski župan dr. Matic Tasič je nagovoril občanke in občane, nakar je sledil prižig novoletnih lučk. Okraske za božično drevo so izdelali v Osnovni šoli Franja Goloba Prevalje pod mentorstvom likovnice Saše Oder.

Posnetek prižiga prazničnih luči si lahko ogledate TUKAJ.

Za novoletno okrasitev so na občini tudi letos namenili 12.000 evrov. “V postavki so zajete storitve montaže in demontaže, zamenjava dotrajanih ali nedelujočih delov razsvetljave in po potrebi tudi dokup le-te,” je za Koroške Novice sporočil tajnik občine Danilo Vute. Glede morebitnih novosti in nakupa dodatne osvetljave pa je dejal: “Morebitne novosti bodo morale počakati na bolj prijazne čase.”

“Silvestrovanja, ognjemeta in drugih prireditev, ki so nam običajno popestrili veseli december, letos ne bo. Ognjemet sicer že nekaj let (v »normalnih« pogojih) nadomešča laserski šov, ki je bistveno bolj prijazen ljudem in živalim. Občina ne bo izvajala nikakršnih aktivnosti, ki bi lahko imele za posledico zbiranje ljudi in posledično ogrožanja njihovega zdravja,” je pojasnil Vute.

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun