Search
Close this search box.

Poslovna stavba Gradbenega podjetja Radlje ponovno na dražbi

Stečajna upraviteljica Gradbenega podjetja Radlje v stečaju Alja Markovič Čas bo v sredo v tretje na dražbi skušala prodati poslovno stavbo Gradbenega podjetja Radlje v stečaju s pripadajočim dvoriščem in parkiriščem. Izklicna cena je nižja kot na prejšnji dražbi in tokrat znaša nekaj manj kot 194.000 evrov.

Za nakup nepremičnin propadlega gradbenega podjetja na Mariborski cesti 40 v Radljah ob Dravi so se interesenti pojavili že v preteklosti, a prodaja doslej ni uspela. Za zadnjo dražbo avgusta lani, ko je bila izklicna cena določena pri dobrih 242.000 evrih, sta bili celo vplačani dve varščini, a interesenta za nakup nato k dražbi nista pristopila.

Tudi pred tokratno dražbo naj bi kar nekaj potencialnih kupcev iskalo informacije glede nepremičnin, ki so na prodaj. Kakšen pa je dejanski interes za nakup, bo pokazala sredina dražba, ki se ob 10. uri začne v pisarni stečajne upraviteljice v Ljubljani, je razvidno iz objave na spletnih straneh Agencije za javnopravne evidence in storitve.

Stečajni postopek Gradbenega podjetja Radlje se je začel decembra 2012, ob stečaju pa je delo izgubilo nekaj več kot sto delavcev. Doslej je bilo v stečajnem postopku unovčene stečajne mase za več kot štiri milijone evrov. Od večjega neprodanega premoženja je poleg osrednje stavbe s pripadajočim zemljiščem ostala neprodana še kotlovnica s pečjo, ki je locirana nekoliko stran od glavne stavbe in se bo prodajala ločeno.

Dogodki