Search
Close this search box.

Poslovil se je velenjski župan Bojan Kontič

Iz Mestne občine Velenje so sporočili, da je zaradi bolezni umrl župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič.

“Bojan Kontič je bil župan Mestne občine Velenje tretji mandat in sicer od leta 2010 dalje. O odprtju žalne knjige, žalni seji in pogrebu bomo še obveščali. Svojcem in vsem najbližjim izrekamo globoko in iskreno sožalje.” so zapisali na spletni strani občine.

Na 24ur.compa so zapisali, da je Bojan Kontič politično kariero začel po tem, ko je bil nekaj časa zaposlen v velenjskem premogovniku. Leta 1996 je bil prvič izvoljen v Državni zbor, v letih 2008−2010 je bil vodja poslanske skupine SD, leta 2012 je postal podpredsednik stranke.

Med letoma 1998 in 2010 je bil podžupan mestne občine Velenje, zdaj pa je bil njen župan že tretji mandat. Lansko leto se je upokojil in funkcijo opravljal nepoklicno.

“Težke so besede in misli ob tvoji smrti. Bil si steber socialne demokracije, ponos mesta Velenje, na svoji zasebni in profesionalni poti si zaznamoval življenja mnogih, bil si človek z veliko začetnico in prijatelj. Marsikaj sem se naučila od tebe. Predvsem pa odločnosti, poguma in modrosti,” je, kot so sporočili iz SD, zapisala Fajonova.

V Velenju bodo morali izvoliti novega župana, saj se morajo ob smrti župana razpisati nadomestne volitve za trajanje do konca štiriletnega mandata. Volitve se opravijo v od 60 do 90 dneh od razpisa, poroča STA.

VIR: Mestna občina Velenje, 24.ur.com, STA

Dogodki

Več iz istega kraja