Search
Close this search box.

Poslovil se je upokojeni duhovnik Ciril Vodišek iz Mislinje

Zadnja leta je bil stanovalec Doma sv. Jožefa v Celju. Letos poleti je obeležil častitljivih 90 let. Danes je za vselej zaspal v večnost.

Sporočili so žalostno vest, da se je danes, 10. novembra 2023, za vselej poslovil upokojeni duhovnik Ciril Vodišek, ki je bil rojen 5. julija 1933.

Letošnjo drugo julijsko nedeljo so v Šentilju pod Turjakom slovesno praznovali devetdesetletnico in god duhovnika Cirila Vodiška. Zadnja leta je bil stanovalec Doma sv. Jožefa v Celju, vselej pa se je razveselil obiska “svojih faranov”. Takrat je predstavnik župnijskega pastoralnega sveta v pozdravnem govoru opisal njegovo življenjsko pot vse od rojstva v župniji sv. Lenarta nad Laškim, predvsem pa je izpostavil njegovo zavzeto molitev in češčenje medžugorske Matere Božje so zapisali na portalu druzina.si.

Pogreb od pokojnika bo v ponedeljek, 13. novembra 2023, ob 15. uri, z sv. mašo v župnijski cerkvi in nato pokop na pokopališču v Šentilju. Krsta bo v nedeljo 12. novembra 2023, od 16. ure dalje v župnijski cerkvi v Šentilju.

Pot do tvojega groba je dolga. Kot romanje je. Štejem korake do tja, ne preštejem. Težki so. Štejem utripe srca in plapolanje krvi po venah. Ne preštejem boli. Štejem ljubezen in lepe spomine. Ne preštejem. Neskončni so.

Iskreno sožalje vsem žalujočim!

Vir: Fb TD Mislinja

Dogodki

Zadnja leta je bil stanovalec Doma sv. Jožefa v Celju. Letos poleti je obeležil častitljivih 90 let. Danes je za vselej zaspal v večnost.