Poslanci jutri o zeleni luči za gradnjo 3. razvojne osi

Cesta tovornjak

Mladinska iniciativa za 3. razvojno os je dne, 28. oktobra 2019, posodobila semafor izgradnje 3. razvojne osi. Podatke jim je poslala Družba za avtoceste Republike Slovenije. Od zadnje posodobitve semaforja, avgusta 2018, sveti samo še ena rdeča luč. Ta predstavlja pričetek gradbenih del. Za izdelavo finančne konstrukcije projekta je končno zasvetila zelena luč. Rumeno so zasvetili pridobitev gradbenega dovoljenja, priprava razpisne dokumentacije za gradnjo in potek javnega naročila in sklenitev pogodb za gradnjo. To pomeni, da so aktivnosti v teku, so danes sporočili iz Mladinskega sveta Ravne.

Jutri, 29. oktobra 2019, ob 9. uri, bodo poslanci Državnega zbora v prvem branju obravnavali predlog poroštvenega zakona za velike infrastrukturne projekte, ki ga je v obravnavo poslala Vlada Republike Slovenije. Ta predlog vsebuje tudi nujno potrebno poroštvo za pričetek gradbenih del med Velenjem in Slovenj Gradcem. Sprejem le-tega je ključen za zadnjo zeleno luč na semaforju – pričetek gradbenih del.

Spomnimo, da je Mladinska iniciativa za 3. razvojno os, semafor, na katerem so svetile prav vse rdeče luči Ministrstvu za infrastrukturo in DARS-u predstavila pomladi 2017.

Besedilo: Mladinski svet Ravne na Koroškem

.

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.