Poslanca SD pozvala vlado k odpravi “policijske ure”

Prepoved gibanja ponoči bi lahko glede na vladni semafor odpravili v rumeni fazi. Bo pa morda že danes znano, ali bo vlada prisluhnila poslancema SD, ki zahtevata takojšnjo odpravo tega ukrepa.
Ravne ponoči

Poslanca SD Meira Hot in Predrag Baković sta prepričana, da je ukrep prepovedi gibanja med 21. in 6. uro “potencialno ustavno sporen in da tudi ne prispeva k zmanjševanju okužb”, zato pozivata vlado, da ukrep nemudoma odpravi. Svetovalna skupina sicer predlaga nekatere ukrepe in sprostitve, ali je med njimi tudi ukinitev prepovedi gibanja ponoči, pa ni znano.

V skladu z načrtom sproščanja je država še vedno v oranžni fazi z izjemo obalno-kraške regije, ki je v rdeči. Sedem dnevno povprečno število okužb po danes objavljenih podatkih NIJZ namreč znaša 761 (včeraj 736). Število hospitaliziranih pa danes znaša 516, kar je 12 manj kot včeraj. Popoldne bo na Brdu pri Kranju potekala seja vlade glede razmer, povezanih z epidemijo, še pred tem se bo vlada kot običajno sestala s člani svetovalne skupine.

Vlada bo sicer današnjo sejo na temo epidemioloških razmer in ukrepov za preprečevanja širjenja okužb z novim koronavirusom po napovedi ministra za zdravje Janeza Poklukarja v veliki meri namenila zamejevanju širjenja novih različic virusa. Spregovorila naj bi tudi o predlogu za vrnitev še ostalih dijakov v šole po modelu C.

Vir: STA

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.