Posebne doplačilne znamke za dober namen

Jutri je svetovni dan Rdečega križa, ki pri nas pričenja Teden Rdečega križa Slovenije.

Enote Pošte in v primeru sprostitve javnega prometa tudi postajališča Slovenskih železnic in avtobusne postaje bodo do vključno 15. maja vsem poštnim pošiljkam in vozovnicam dodale doplačilne znamke in  vozovnice v vrednosti 0,17 €. Vsa tako zbrana sredstva v Rdečem križu Slovnije bodo namenili izvajanju humanitarne dejavnosti na nacionalnih in lokalnih ravneh.

Ob Tednu Rdečega križa sta se predsednica RKS mag. Vesna Mikuž in generalna sekretarka RKS Cvetka Tomin v zahvalili vsem prostovoljkam, prostovoljcem, zaposlenim, donatorjem in podpornikom Rdečega križa Slovenije za vse dosežke, pogum in predanost. Povedali sta, da “Rdeči križ Slovenije igra pomembno vlogo pri odzivanju na nujne primere, in trajajoče, nenehno spreminjajoče se razmere glede pandemije koronavirusa (COVID-19) niso izjema.” ter dodali, da vsaka družba potrebuje prostovoljce in humanitarne organizacije, ki jih povezujejo, saj so prav te organizacije, sodržavljani, sosedje in naključni mimoidoči, nepogrešljivi, ko je potrebno pomagati nekomu izmed nas. “Vsem sporočamo, da nas potrebujete in vas vabimo, da nam pomagate, da bomo mi lahko pomagali vam. V Tednu Rdečega križa Slovenije želimo v svoje vrste pritegniti nove prostovoljce, nove krvodajalce in nove donatorje.” sta zaključili.

Pri Rdečem križu so pojasnili, da so med lanskoletnim Tednom Rdečega križa s prodajo doplačilnih znamk in nalepk zbrali 690. 822, 23 evrov, ki jih je organizacija namenila za izvedbo razvojnih projektov RKS na nacionalni ravni, izvedbo XIII.  državnega preverjanja znanja osnovnošolskih ekip prve pomoči, izvedbo dobrodelne akcije “Drobtinica” ob svetovnem dnevu hrane, izvajanju aktivnosti območnih združenj RKS za pomoč učencem in dijakom pri nakupu šolskih potrebščin ob novem šolskem letu, za materialno in finančno pomoč  posameznikom, družinam in skupinam prebivalcev, za kritje logističnih stroškov povezanih z izvajanjem pomoči, za usposabljanje prostovoljk in prostovoljcev, izvedbo drugih socialno-humanitarnih programov ter aktivnosti na področju promocije RKS in delovanja RKS-OZ.

Med tednom Rdečega križa bodo nadaljevali z aktivnostmi nadzora širjenja obolenja novega koronavirusa in pomagali ljudem, ki zaradi raznovrstnih stisk potrebujejo njihovo pomoč. 

Teden Rdečega križa pa je odlična priložnost, da vsi skupaj poglobljeno razmislimo, kaj pomenijo načela našega gibanja: humanost, nepristranskost, nevtralnost, neodvisnost, prostovoljnost, enotnost, univerzalnost, so še dodali.

VIR: RK Slovenije

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije