Search
Close this search box.

Poseben koncert z guštom v dvorcu Bukovje (FOTO)

V prijetnem ambientu Dvorca Bukovje so v petek, 16. februarja, nastopili Etno banda Poseben gušt in ponesli glasbo Iztoka Mlakarja med izbrano občinstvo.


V dvorcu Bukovje se že nekaj let skozi poletje odvijajo Dvorni glasbeni večeri. Tam bi morali lanskega avgusta nastopiti tudi poustvarjalci glasbe Iztoka Mlakarja Etno banda Poseben gušt, a je njihov nastop dobesedno splaval po vodi.

Z Javnim zavodom Dravit so nato našli nov datum in sklenili, da bo pravšnji petek okoli Valentinovega. Tako so pripravili čudovit glasbeni večer za sicer omejeno število obiskovalcev, ki so uživali v nastopu glasbenikov z Dolenjske, kjer je v ospredju z originalnim in avtentičnim glasom vrhunski imitator, vokalist in interpret Mlakarjeve poezije, spremljali pa so ga kitara, harmonika in kontrabas.

Ti so odlično ujeli primorsko dušo pesmi, kar je z dolgimi aplavzi nagradilo tudi občinstvo. Večer je popestrila še manjša pogostitev v primorskem stilu, za katero je poskrbela Kavarna in slaščičarna Dravograd.

Navdušenje tako obiskovalcev kot glasbenikov je potrdilo, da je bil res poseben koncert z guštom.

Etno banda Poseben gušt prihaja iz Novega mesta in bližnje okolice. Izvajajo izključno pesmi Iztoka Mlakarja. Na čelu bande je z originalnim in avtentičnim glasom vrhunski imitator, vokalist in interpret Iztokove poezije, ki ga spremljajo kitara, harmonika in kontrabas. Glasba je interpretirana delno govorno in delno s petjem, lahko bi rekli v obliki šansonov.

Pronicljive pesmi govorijo o sami srži naših življenj, ki se vrtijo okoli namiznih dobrot, vina, ljubezni, druženja, dela, politike ter zdrave pameti – filozofije, ki jo najdemo na kmetih, v tovarni in gostilni. Etno banda Poseben gušt z obilo poglobljenega dela skuša čim bolj osvojiti Mlakarjeve pesmi in jih na svojih nastopih s kvalitetno glasbo in petjem, pa tudi obilo srčnosti in živahne interpretacije, verodostojno predstaviti občinstvu. Njihove koncerte Iztokove poezije, pa naj bodo kratki ali celovečerni, človek zapusti poln bogate mere smeha in iskrene resnice, ki je danes že silna redkost. Poslušal jih je tudi sam Iztok Mlakar in jih prisrčno pohvalil.

Zasedbo sestavljajo: Aleš PLUT (glavni vokal, tolkala), Tomaž ŠULN (kitara, tamburin in spremljevalni vokal), Marko ŠUŠTERŠIČ (harmonika in spremljevalni vokal) in Tomaž ZORKO (kontrabas in spremljevalni vokal).

Vir: Dravit Dravograd

Dogodki

V prijetnem ambientu Dvorca Bukovje so v petek, 16. februarja, nastopili Etno banda Poseben gušt in ponesli glasbo Iztoka Mlakarja med izbrano občinstvo.