Portorož vabi na jubilejni 15. Novoletni skok v morje

Če ste se odločili, da v leto 2019 skočite na drugačen način, je morda skok v morje, na novega leta dan, ravno pravšnji dogodek za vas. Organizatorji pa sporočajo, da so prijave že odprte.

Leto je naokrog in Portorož znova vabi na tradicionalni Novoletni skok v morje. Najpogumnejši bodo v morje skakali s pomola na osrednji portoroški plaži, bo pa protokol skokov in dogodka spremenjen in prirejen za večjo maso udeležencev, kar se je po lanski premierni izvedbi, pokazalo za pravilno.

Vstop v novo leto je vedno nekaj posebnega. Je zaključek nekega obdobja, trenutek, ko pozabimo na slabo v preteklem letu, se radostno spominjamo dobrega in polni upanja in pričakovanj zremo v prihodnost. To je tudi pravi čas za sprejemanje novih odločitev, novih izzivov. In prvi je na sporedu že takoj, ko se novo leto začne.

Že jubilejno 15. leto zapored bo v torek, 1. 1. 2019, od 14.00 ure dalje v središču turistično obleganega Portoroža organiziran Novoletni skok v morje. Mnogi so zvesti povratniki in se dogodka udeležujejo vsako leto znova, drugi se bodo tega pogumnega podviga tokrat lotili prvič, a zagotovo ne zadnjič. Po mnenju vsakoletnih udeležencev gre za vrhunsko doživetje, polno adrenalina, ki predrami telo in duha, v spominu ostane za vedno, obenem pa vzbudi željo po vsakoletni ponovitvi.

Prizorišče je vedno znova nabito z množico domačinov in turistov, ki skakalce glasno spodbujajo, mnogokrat pa jih pozitivizem, ki vlada med skakalci, in adrenalin, ki se širi po ozračju, prepričata, da se v zadnjem trenutku tudi sami vržejo v vodo. Vendar Novoletni skok v morje ni le zabavno, temveč tudi terapevtsko doživetje. Dokazano je namreč, da kopanje v mrzli morski vodi blagodejno vpliva na počutje, pomaga pri regeneraciji telesa, krepi imunski sistem ter dviga prag dovzetnosti za različne bolezenske vplive. In še mačka po silvestrski noči pozdravi. Da vse to drži, potrjuje množičen obisk prireditve, ki je januarja 2017 zabeležila kar 545 skakalcev v morje. Spodbujalo jih je neverjetnih 5000 opazovalcev. To je bila rekordna udeležba, organizatorji pa ne dvomijo, da bo udeležencev tokrat še več, saj so predprijave v tem času že rekordne.

Prijave za skok potekajo na uradni spletni strani www.novoletniskokvmorje.eu/, na Facebook strani www.facebook.com/novoletniskokvmorje/ pa že potekajo tudi različne nagradne igre, ki vam lahko prinesejo bodisi startnino bodisi privlačno nagrado v obliki URADNIH RETRO KOPALK dogodka.

Vsi udeleženci s skokom v vodo postanejo tudi ambasadorji Novoletnega skoka v morje in se s prejeto diplomo simbolično zavežejo, da bodo vestno skrbeli za neokrnjenost in čistočo ter promocijo slovenskega morja za vedno.

Dogodek bo tudi tokrat organiziran kot del uradnega Novoletnega popoldneva v Portorožu. Skoku v morje bo na ploščadi pred hotelom Slovenija sledilo pestro dogajanje z glasbo, ob 18.00 uri pa se bo nebo razsvetlilo z velikim ognjemetom.

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila

Več iz istega kraja

Več iz istega kraja