Search
Close this search box.

Popoldne, ponoči in v petek ob krajevnih plohah zopet možni močni nalivi

Popoldne in zvečer bodo nastajale krajevne plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale v noči na petek. Možne bodo tudi posamezne močnejše nevihte.

Danes bo deloma jasno, v zahodni polovici Slovenije pa občasno bolj oblačno s posameznimi plohami. Večinoma bo pihal jugozahodnik, ob morju jugo. Popoldne in zvečer bodo nastajale krajevne plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale v noči na petek. Možne bodo tudi posamezne močnejše nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 31, na severozahodu okoli 23 °C.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in nevihtami, tudi nalivi. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 18, na Primorskem do 22, najvišje dnevne od 20 do 25, na Primorskem do 28, na severozahodu okoli 17 °C.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo delno sončno, več oblačnosti pa bo v krajih zahodno od nas. Tam bodo že dopoldne posamezne plohe, ki bodo popoldne in zvečer pogostejše, vmes bodo tudi nevihte. Ob severnem Jadranu bo pihal jugo.

Jutri bo v notranjosti Hrvaške sprva delno jasno, kasneje se bo od zahoda pooblačilo. Drugod bodo plohe in nevihte z močnejšimi nalivi, ki se bodo proti večeru širili proti vzhodu.

Obeti

V soboto bodo pogoste padavine, deloma plohe, ki bodo popoldne od zahoda slabele. V nedeljo se bodo že dopoldne od zahoda začele širiti plohe in nevihte, ki bodo zvečer ponehale. Nekoliko hladneje bo.

Ob tem bodo na manjših območjih možna tudi poplavljanja padavinske vode. V času plime, se bo morje razlivalo po najbolj izpostavljenih delih obale. Oranžno opozorilo začne danes v večjem delu države veljati po 18. uri in ostaja v veljavi vse do petka okoli 23. ure.

V petek čez dan bodo ob dolgotrajnejših padavinah močneje naraščale tudi reke v preostalih delih države, možna bodo poplavljanja posameznih rek. Vodnatost rek bo v večjem delu države velika. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 32, na severozahodu okoli 25 stopinj Celzija.

Predvidene izredne meteorološke in hidrološke razmere in verjetne posledice teh razmer danes in v petek bodo ob 13.00 uri podrobneje opisali predstavniki Arso, Geološkega zavoda in Uprave za zaščito in reševanje.

Ta mesec se je zvrstilo že več neurij. Samo v zadnjem valu ujm med 17. in 25. julijem je bilo prizadetih 190 občin, predvsem so bili na udaru Črna na Koroškem, Vojnik, Šentjur in Čepovan, kjer odstranjevanje posledic še poteka. Julij je bil tako zlasti na severu države nadpovprečno namočen, ponekod je padla tudi dvakratna povprečna količina padavin.

Vir: ARSO in SPIN

Dogodki

Popoldne in zvečer bodo nastajale krajevne plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale v noči na petek. Možne bodo tudi posamezne močnejše nevihte.