Search
Close this search box.

Poostren nadzor prometa: 32 prekoračitev hitrosti, za volanom tudi pod vplivom alkohola

Pretekli petek in soboto so policisti na območju PU Celje izvedli poostren nadzora enoslednih vozil ter psihofizičnega stanja udeležencev cestnega prometa.

V poostrenem nadzoru so policisti v petek kontrolirali 68 voznikov enoslednih motornih vozil, od katerih je bilo 20 preizkušenih z alkotestom. Ugotovili so 16 kršitev, zoper enega voznika so podali obdolžilni predlog, zoper sedem so izdali plačilni nalog in izrekli osem opozoril. Pri treh so ugotovili vožnjo pod vplivom alkohola, so sporočili iz PU Celje.

Ugotovljenih je bilo 39 kršitev voznikov koles, pri tem so ugotovili tudi tri kršitve voznikov drugih vozil do kolesarjev.

Policisti so ugotovili še 16 kršitev pešcev in pet kršitev voznikov drugih vozil do pešcev.

Policisti so pri nadzoru so v soboto skupno preizkusili z alkotestom 307 voznikov, pri sedmih so ugotovili, da so vozili pod vplivom alkohola.  

Kontrolirali so tudi 196 voznikov enoslednih motornih vozil, od katerih je bilo 114 preizkušenih z alkotestom. Zaradi kršitev so zasegli 3 vozila (eno motorno kolo in dva mopeda), dvema voznikoma motornih koles so odredili strokovni pregled, in sicer za enega voznika, da se ugotovi ali je imel v organizmu kaj alkohola in za drugega, če je vozil pod vplivom mamil, so sporočili.

V nadzoru so pri kontroli hitrosti ugotovili 32 prekoračitve hitrosti, zato so 31 kršiteljem izdali plačilni nalog, enega kršitelja pa so opozorili.  

Iz Policijske uprave Celje pa opozarjajo: “v prometu bodite strpni in previdni ter upoštevajte cestno prometne predpise in razmere na voziščih.”

VIR: PU Celje