Search
Close this search box.

Ponudbo doživetij v Črni na Koroškem dopolnjuje doživljajsko-plezalni park

Predvsem otrokom je namenjen nov doživljajsko-plezalni park, ki so ga ob današnjem dnevu slovenskega športa odprli na smučišču v Črni na Koroškem. Naložba je vredna 60.000 evrov, od tega je občina okoli 23.000 evrov dobila na razpisu šolskega ministrstva. S pridobitvijo se širi nabor doživljajske ponudbe v Črni in okolici.

Na dopoldanskem odprtju doživljajsko-plezalnega parka so sodelovali otroci črnjanske osnovne šole, ki so tako že lahko preverili svoje motorične spretnosti. Park je umeščen na območje črnjanskega smučišča in se tako smiselno povezuje s trim stezo.

Kot je ob tem za STA še dejala županja Občine Črna na Koroškem Romana Lesjak, lahko že govorimo o Outdoor parku Črna, ki ga sestavljajo danes odprti doživljajsko-plezalni park, jeklenica za adrenalinske spuste, ki so jo v čast sedmim domačim olimpijcem poimenovali Olimpline, in nedavno odprta ferata Mučevo pri bližnjem Žerjavu.

Ferata Mučevo, ki je vse od odprtja zelo dobro obiskana, bo sicer zaradi vaje gorskih reševalcev to nedeljo zaprta za druge obiskovalce med 8. in 13. uro.