Search
Close this search box.

Ponekod bo snežilo do nižin

Danes bo sprva oblačno s padavinami, ki bodo popoldne slabele in ponekod ponehale. Meja sneženja bo na severu sprva na nadmorski višini okoli 800 m, sredi dneva se lahko ob močnejših padavinah spusti do nižin. Popoldanske temperature bodo od 0 do 7, na Primorskem do 12 °C,  je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V višje ležečih predelih bo v prihodnjih dneh povsem zimsko. V gorah bo ponekod zapadlo tudi več kot pol metra novega snega. Prehodno lahko pobeli tudi nekatere nižine in kotline Štajerske, Koroške, Gorenjske in Prekmurja, so navedli na Neurje.si.

V noči na soboto se bodo spet pričele pojavljati padavine. Po nižinah bo večinoma deževalo. Na severu Slovenije bo meja sneženja na nadmorski višini okoli 600 m, občasno pa lahko tudi nižje. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 3, na Primorskem od 8 do 11 °C, napovedujejo na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Jutri bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami, ki bodo pogostejše v zahodni polovici Slovenije. Na severu Slovenije bo sprva tudi po nižinah lahko snežilo, čez dan pa se bo meja sneženja pričela dvigovati. Na Primorskem in deloma na Notranjskem bo pihal veter južnih smeri. Popoldanske temperature bodo od 1 do 8, na Primorskem od 11 do 14 °C.

V nedeljo bo spremenljivo oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami. Ob močnejših padavinah lahko sneži do nižin. V ponedeljek kaže na suho vreme. V notranjosti bo zjutraj in dopoldne precej nizke oblačnosti. Popoldne se bo delno razjasnilo.

Vremenska slika

Nad severnim Sredozemljem se nahaja ciklonsko območje z vremensko fronto, ki sega vse do naših krajev. V višinah je ob vetrovih vzhodnih smeri pričel dotekati hladnejši in še vedno vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo večinoma oblačno z občasnimi padavinami, v Alpah bo snežilo od dolin. Ob Jadranu bo prehodno pihala šibka burja. Veter se bo popoldne obračala na severno in zahodno smer.

Tudi jutri bo večinoma oblačno z občasnimi padavinami. V krajih vzhodno od nas bo popoldne lahko nekaj sonca. Ob Jadranu bo jutri pihal okrepljen jugozahodni veter.