Pomembno je vzdrževanje higiene po nakupih živil

89441485_630107554478828_2622902902368239616_n

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je v času epidemije koronavirusa pripravilo priporočila kako je potrebno ravnati s hrano oziroma živili, ki jih v tem času kupujemo v trgovini. Pri teh živilih je potrebno vzdrževati visoko stopnjo higiene.

Na ministrstvu priporočajo, da vrečko, ki jo prinesemo iz trgovini odložimo v predsobi, nato si v kopalnici skrbno umijemo roke ter si jih razkužimo, vrnemo se v predsobo po vrečko, jo nesemo v dnevni prostor ter iz nje zložimo hrano oziroma živila, vrečko odnesemo nazaj v predsobo nakar si ponovno umijemo ter razkužimo roke.

Priporočajo še, da gremo v trgovino takrat, ko je res nujno, nakup pa naj opravi en član družine. V trgovini se dotikamo samo tistih živil, ki jih nameravamo kupiti, predlagajo pa tudi uporabo drugih kanalov nakupa kot je spletna prodaja ter preučitev možnosti, da nakup namesto nas opravi nekdo drug in dostavi nakupljeno.

Na ministrstvu pa ponovno poudarjajo, da zalog v prehrani ne primanjkuje. So pa lahko v težavah najbolj ranljive skupine – starejši prebivalci, zato jim skušajmo pomagati tako, da namesto njih opravimo nakup na varen način. “Bodimo solidarni!”

VIR: GOV.SI

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.