Search
Close this search box.

Pomanjkanje kadra v Domu starejših na Fari: Zaposleni delajo preko meja svojih možnosti

V Domu starejših na Fari smo preverili, kako se soočajo s pomanjkanje kadra in kako poteka delovni proces.

V Domu starejših na Fari se soočajo z izzivom pomanjkanja kadra, kljub polni zasedenosti 190 postelj za institucionalno varstvo starejših oseb. Že od lanskega marca, ko so ukinili rdečo cono zaradi epidemije, so vse postelje nenehno zasedene.

V zadnjem obdobju se je ta težava še poglobila, saj je težko pridobiti nove zaposlene. Zaposleni odhajajo v druge delovne okolje, kjer so pogoji za delo morda manj zahtevni, vendar je plačilo enako ali celo višje. Največje težave se pojavljajo pri zaposlovanju delavcev v Službi zdravstvene nege in oskrbe, tehnikov zdravstvene nege, bolničarjev negovalcev ter v kuhinji, kjer že več mesecev iščejo dietnega kuharja.

Kljub pomanjkanju kadra pa so v Domu starejših na Fari uspeli ohraniti zasedenost vseh kapacitet, kar je zasluga izjemne požrtvovalnosti obstoječih sodelavcev. Ti delavci opravljajo več kot je njihova redna delovna obveznost, bodisi v obliki nadurnega dela ali povečanega obsega dela.

Kot odgovor na pomanjkanje kadra vabijo v Dom starejših na Fari dijake in študente iz področja zdravstva, ki lahko sodelujejo pri izvajanju nalog in si tako približajo svoj poklicni cilj ter obenem zaslužijo dodaten denar. Prav tako pomagajo upokojeni sodelavci ali upokojenci, ki imajo potrebna znanja za delo v kuhinji ali pri zdravstveni negi.

S takšnimi pristopi skušajo v Domu starejših na Fari ohraniti kakovostno oskrbo svojih stanovalcev ter obenem omiliti vpliv pomanjkanja kadra na delovanje ustanove. Kljub trenutnim izzivom pa ostajajo predani svojemu poslanstvu zagotavljanja kakovostne in spoštljive oskrbe starejših oseb.

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Stanislav
Stanislav
1 mesec nazaj

Kdo je direktor in kakšna je njegova plača?

Dogodki

V Domu starejših na Fari smo preverili, kako se soočajo s pomanjkanje kadra in kako poteka delovni proces.