Pomagajmo koroškim otrokom do šolskih potrebščin in pri nakupu letnih vozovnic

Začetek šolskega leta za mnoge socialno ogrožene družine predstavlja hudo finančno breme, ki se mesečno nadaljuje tudi med šolskim letom. Zato so šolarjem in njihovim staršem tudi letos na pomoč priskočili pri Karitas Prevalje, kjer zbirajo finančna sredstva za nakup šolskih potrebščin in letnih vozovnic pomoči potrebnim.

Velikokrat pomoč potrebujejo tudi družine, ki za silo shajajo skozi leto in drugače ne prejemajo pomoči. Karitas v veliki meri pomaga tudi družinam, ki za las izpadejo iz javnih cenzusov pomoči. V sodelovanju s šolami socialno ogroženim otrokom poleg pomoči s šolskimi potrebščinami nudijo na Prevaljah tudi pomoč pri nakupu letnih vozovnic za dijake, ki se šolajo izven domačega kraja, pove vodja Župnijske Karitas Prevalje Terezija Vivod.

Kot je dejala Vivod, so pred začetkom letošnjega šolskega leta pri Karitas Prevalje, seveda ob podpori dobrosrčnih ljudi in donatorjev, že pomagali pri nakupu šolskih potrebščin številnim šolarjem, z nakupom letnih vozovnic pa tudi nekaterim dijakom. Nekaj pa jih morajo še kupiti, zato se s prošnjo za pomoč pri zbiranju sredstev obračajo tudi na vas.

V kolikor ste pripravljeni finančno pomagati šolarjem, da bodo lahko vsaj nekoliko lažje zakorakali v novo šolsko leto, lahko vaš dragoceni prispevek nakažete na TRR Župnijske Karitas Prevalje, ki je odprt pri NKBM. Številka TRR: SI 56 0487 0000 2867 408, s pripisom za šolarje.

Za vsa morebitna vprašanja in dodatne informacije pa lahko stopite tudi v stik s Terezijo Vivod, pišete ji lahko preko družbenega omrežja Facebook TUKAJ.

Ob tem pri Župnijski Karitas Prevalje izrekajo iskreno zahvalo vsem darovalcem, ki pomagate pomoči potrebnim otrokom.