Search
Close this search box.

Pomagajmo družini Mori (Božič) iz Dravograda, kjer je ogenj popolnoma uničil hlev z gospodarskim poslopjem

V soboto, 24. 8. 2019, je v popoldanskem času zaradi udara strele prišlo do požara na hlevu in gospodarskem poslopju kmetije Mori, po domače Božič, na Sv. Danijelu. V požaru je bil popolnoma uničen hlev z gospodarskim poslopjem, zgorelo pa je tudi več ton krme in več kmetijskih strojev. Na srečo je domačim in gasilcem uspelo rešiti živino, ki pa jo bo treba pred zimo spraviti v nov hlev.

Več o požaru, v katerem se je z ognjenimi zublji borilo 58 gasilcev, iz devetih gasilskih društev Koroške regije, nastala pa je ogromna škoda, si lahko preberete TUKAJ.

FOTO: Facebook Tone Preksavec

Družini bo na pomoč po besedah podžupana Toneta Preksavca priskočila tudi Občina Dravograd, KS Trbonje pa je danes preko Facebook profila pozvala vse, ki bi bili prizadetim v požaru pripravljeni pomagati, da jim ponudijo pomoč. Z lastnikom kmetije smo se pogovarjali tudi mi in se dogovorili, da bomo za pomoč zaprosili tudi bralce Koroški Novic.

Želja družine je, da še pred zimo postavijo nov hlev, kamor bodo lahko namestili živino.

Vsi, ki želite in imate možnost na kakršenkoli način pomagati pri izgradnji novega hleva, lahko denarna sredstva neposredno darujete na bančni račun lastnika SI56 0245 1417 6927 270 NLB. Pomoč pa lahko nudite tudi v obliki materiala, za kar se dogovorite z lastnikom Otom Morijem, na tel. št. 041 451 516, ki bo tudi vodil evidenco prejetih sredstev.

Družina se za vsakršno pomoč že vnaprej najlepše zahvaljuje.

Dogodki