Search
Close this search box.

Policisti zaznali več kršitev predpisov v okolici šol na Koroškem in Celjskem

Poostren nadzor so policisti izvajali včeraj, 24. oktobra 2023.

Policisti Postaje prometne policije Celje so včeraj zjutraj, 24. oktobra 2023, na območju Policijske uprave Celje, kar zajema tako Koroško kot Celjsko regijo, izvedli poostren nadzor s poudarkom na varni vožnji otrok v šolo. Kontrolirali so tako starše, ki otroke v šolo vozijo z osebnimi vozili, kot tudi voznike organiziranih prevozov otrok, torej voznike šolskih avtobusov in kombijev.

Preverjali so predvsem tehnično brezhibnost vozil, uporabo zadrževalnih sistemov ter preverjali opremljenost vozil. Pri določenih voznikih so opravili tudi preizkuse z alkotesti.

V triurnem nadzoru so kontrolirali 10 vozil za prevoz skupine otrok, kjer posebnosti niso beležili in 18 osebnih vozil, s katerimi so starši otroke peljali v šolo. Od osemnajstih so v enajstih primerih ugotovili, da vozniki oziroma potniki v vozilih niso uporabljali varnostnih pasov oziroma zadrževalnih sistemov. Deset voznikov so opozorili, enemu so izdali plačilni nalog. V bližini šol so celjski prometni policisti včeraj izvajali tudi meritve hitrosti in ugotovili devet kršitev. Vsem kršiteljem so izdali plačilne naloge.  

Uporaba varnostnega pasu je predpisana z zakonom in je nujni sestavni del varne vožnje, ki dokazano rešuje življenja, zato bodo policisti še naprej, tako med svojimi rednimi nalogami kot tudi med občasnimi poostrenimi nadzori, preverjali, ali so vozniki in potniki v vozilih med vožnjo pripeti z varnostnimi pasovi. Prav tako bodo pozorni tudi na morebitne ostale kršitve cestno prometnih predpisov.

Vir: PU Celje

Dogodki

Poostren nadzor so policisti izvajali včeraj, 24. oktobra 2023.