Policisti zasegli več kot 900 sadik konoplje (FOTO)

Žalski policisti so konec preteklega tedna opravili več hišnih preiskav na območju Policijske postaje Žalec. Z zbiranjem in preverjanjem obvestil so prišli do podatkov, da 38-letna moška, doma z žalskega območja, na svojih domovih, vikendu ter v zapuščeni hiši na žalskem območju, ki je njuna skupna last, gojita konopljo.

Pri enemu od njiju so v kletnih prostorih odkrili dva prirejena prostora za gojenje konoplje in okoli 190 sadik le te. Konopljo in opremo za gojenje so mu zasegli. Zasegli so mu tudi okoli pol kilograma posušene konoplje, manjšo količino konopljine smole in gotovino, za katero sumijo, da jo je osumljeni  38-letnik pridobil s prodajo prepovedane droge.

Pri osumljenem 38-letniku so hišno preiskavo opravili tudi v počitniški hišici na območju Policijske postaje Celje, kjer je imel prav tako posebej prirejen prostor
za  gojenje konoplje, v katerem trenutno ni imel sadik. Našli in zasegli so manjšo količino posušenih delcev konoplje.

Pri drugem so v kletnih prostorih našli in zasegli dva šotora prilagojena za gojenje konoplje, na podstrešju pa še dodatni prostor za gojenje konoplje. Zasegli so mu tudi okoli 150 sadik konoplje ter nekaj posušene konoplje.

Hišno preiskavo so žalski policisti opravili tudi v stanovanjski hiši na žalskem območju, ki je njuna skupna last. V hiši sta imela tri prostore prirejene za gojenje konoplje in ob hiši še dva večja šotora. V hišnih prostorih so našli dober kilogram posušenih delcev konoplje, v šotorih pa okoli 570 sadik konoplje.

Skupno so 38-letnikoma z žalskega območja zasegli več kot 900 sadik konoplje, okoli dva kilograma posušenih delcev konoplje, manjšo količino konopljine smole ter več opreme za gojenje konoplje.

Oba sta bila s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja Neupravičena  proizvodnja  in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi
snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po
členu  186/1  KZ-1
, privedena k preiskovalnemu sodniku, ki jima je odredil
pripor.

Grozi jima zaporna kazen od enega do desetih let.

VIR: PU Celje

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja