Policisti v devetih urah zaznali 50 kršitev cestnoprometnih predpisov. Kolesar dopoldne vozil pod vplivom alkohola

V včerajšnjem deveturnem nadzoru cestnega prometa nad vozniki enoslednih vozil, tovornih vozil in avtobusov na območju Policijske uprave Celje, so zaznali 50 kršitev cestnoprometnih predpisov.

V tokratnih aktivnostih so največ pozornosti namenili vožnji voznikov enoslednih vozil, prekoračitvam hitrosti, prevozu tovora in potnikov.

Največ kršitev in to 39 je bilo zaradi prehitre vožnje, med njimi tudi trije vozniki tovornih vozil in dva voznika enoslednih motornih vozil.  

Med vozniki enoslednih vozil so največ kršitev zaznali med kolesarji in to 6 zaradi napačne strani vožnje.

Med izstopajočimi primeri na PU Celje izpostavljajo voznika kolesa, ki je včeraj ob 10.28 uri v Velenju vozil kolo pod vplivom alkohola, saj mu je alkotest pokazal 0.92 miligramov alkohola v izdihanem zraku. 60. letnemu vozniku kolesa so policisti Postaje prometne policije Celje napisali plačilni nalog za katerega je predpisana globa v višini 1200 €.

V letošnjem letu so na območju PU Celje beležili že 12 mrtvih udeležencev v prometnih nesrečah. Pri tem je potrebno posebej izpostaviti najbolj ranljive udeležence v cestnem prometu, saj sta v prometnih nesrečah umrla dva pešca, dva voznika motornih koles, trije 3 vozniki koles in po eden voznik e-skiroja in mopeda.  

Spoštujmo cestno prometne predpise da bodo poletni dnevi varni in lepi.

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije