Policisti ustavili tri voznike kros motorjev, ki so vozili po Kaštivniku

FOTO: PU Celje

Policisti Policijske postaje Radlje ob Dravi so na območju Kaštivnika ustavili tri voznike kros motorjev.

 

FOTO: PU Celje

Policisti Policijske postaje Radlje ob Dravi so bili v preteklosti večkrat obveščeni o vožnji voznikov motokros motorjev v naravnem okolju. V nedeljo, 28. avgusta 2016, v dopoldanskih urah, je občan znova obvestil policiste o vožnji z motorji v naravnem okolju, natančneje na smučišču Kaštivnik. 

FOTO: PU Celje

Policisti so odšli na kraj in na spodnji postaji smučišča Kaštivnik opazili kombi bele barve s katerim so se pripeljali vozniki motokros motorjev. Vse tri voznike so policisti ustavili v neposredni bližini kombija. Vsi trije kršitelji so bili državljani Avstrije, ki so motokros motorje pripeljali v kombiniranem vozilu, jih razložili ter se vozili v naravnem okolju Pohorja, kjer je vožnja s tovrstnimi vozili zaradi ohranjanja narave prepovedana. 

Ker so bili vozniki ustavljeni med vožnjo po lokalni cesti so jim izrekli globe v višini 500 € zaradi kršitve določil 7. odstavka 97. člena Zakona o pravilih cestnega prometa. 

Poleg globe za kršitev, so enemu izmed voznikov motokros motorja izrekli še opozorilo po Zakonu o tujcih, saj pri sebi ni imel dokumenta za izkazovanje istovesnosti oziroma za prestop državne meje.

FOTO: PU Celje

 

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.