Policisti tokrat rešili življenje 39-letnemu občanu

"V obilici težkih in žalostnih zgodb smo veseli, da lahko znova poročamo o nesebičnem in srčnem ravnanju policistov, ki so v sredo s hitrim ukrepanjem rešili življenje občana v Celju," so navedli na PU Celje.

V sredo, 14. aprila 2021, sta policista Policijske postaje vodnikov službenih psov Celje opravljala naloge v celjskem mestnem jedru. Na Vrunčevi ulici je do njiju pristopil občan in povedal, da je v pritličju zapuščenega objekta našel neodzivnega moškega. Policista sta takoj odšla v objekt, kjer je dejansko ležal moški, ki ni kazal znakov življenja.

Policista sta nemudoma začela z oživljanjem moškega. O dogodku sta takoj obvestila Regijski center za obveščanje in Operativno komunikacijski center PU Celje, ki je na kraj napotil še dva policista Policijske postaje Celje. Pri postopku oživljanja so se policisti izmenjavali do prihoda ekipe nujne medicinske pomoči ter jim v nadaljevanju pomagali še pri oskrbi osebe in transportu do reševalnega vozila.

Preberite tudi: Policista s hitrim nudenjem pomoči rešila življenje 60-letnemu občanu

Prav hitro in učinkovito delo vseh sodelujočih policistov je bilo ključno, da je 39-letni moški preživel. Zahvala gre tudi uslužbenki Regijskega centra za obveščanje, ki je vse od prejetega klica policistov do prihoda reševalne ekipe na kraj, pomagala z napotki za oživljenje osebe.

“Naši policisti so s tem znova dokazali srčnost in zavedanje, da je varovanje življenja ljudi naše temeljno poslanstvo,” so sklenili zapis na PU Celje.

Vir: PU Celje