Policisti prijeli moška osumljena najmanj štirih ropov

FOTO: Aljaž Uršej

Iz Policijske uprave Celje so sporočili, da so odvzeli prostost in pridržali 29 in 41 let stara moška, državljana Slovenije, ki ju sumijo storitve več kaznivih dejanj.

Osumljena sta v torek, nekaj po 20. uri, ob zaprtju bencinskega servisa, zamaskirana prišla do bencinskega servisa na Ljubljanski cesti v Celju. Eden izmed osumljenih je pristopil do zaposlene, zoper njo uporabil silo in jo prisilil, da mu je izročila denar in večjo količino vinjet. Po dejanju sta osumljena kraj dejanja zapustila z osebnim avtomobilom. Kriminalisti in policisti so ju takoj  po dejanju začeli zasledovati in večkrat ustavljati. 41-letni  voznik  odredb  policistov ni upošteval in je  z veliko hitrostjo vozil v smeri avtoceste, po avtocesti v smeri Dramelj in nato v smeri Slovenskih Konjic.

Na konjiškem območju so uporabili tudi prisilno sredstvo za ustavljanje vozil – stinger ter vozilo ustavili. Zaradi poškodb na vozilu sta osumljena vozilo zapustila in poskušala peš pobegniti, vendar so ju uspeli malo zatem, ko sta zapustila vozilo, prijeti in obvladati. Obema so odredili pridržanje do 48 ur. Med begom sta osumljena, poleg svojega  vozila, poškodovala tudi več policijskih vozil ter tri vozila drugih udeležencev v cestnem prometu.

Osumljena sta v ropu bencinskega servisa  na Ljubljanski cesti v Celju ukradla denar in vinjete, v skupni vrednosti več kot 50.000 €.

S preiskavo so ugotovili še, da sta osumljena 1. marca 2019, okoli 18. ure, zamaskirana vstopila v prostore pošte na Vranskem.Tudi tam sta uslužbenko s silo, grožnjami in orožjem prisila, da jima je izročila okoli 6.500 € gotovine. Po dejanju sta s kraja pobegnila.

20. oktobra 2019, okoli 22. ure, sta osumljena, zamaskirana in oborožena s
pištolo vstopila v prostore bencinskega servisa v Šempetru, kjer sta bili v času ropa dve uslužbenki. Z orožjem in silo sta uslužbenki prisilila, da sta jima izročila denar in vinjete v skupni vrednosti nekaj manj  kot 5.000€.

Prav tako sta 21. novembra 2019,  okoli 18. ure, vstopila v prostore pošte na Teharjah. Oborožena s pištolo in zamaskirana sta uslužbenko prisilila, da jima je izročila okoli 6.500 € gotovine.

S preiskavo še nadaljujemjo. Intenzivno preverjajo in zbirajo obvestila še o preostalih ropih pošt ali bencinskih servisov na območju njihove policijske uprave in širše, za katere sumimo, da bi lahko bila vpletena.

Oba bodo kazensko ovadili za štiri kazniva dejanja Rop, po členu 206/I-II
Kazenskega zakonika (KZ-1).

Za 41-letnega osumljenca zbirajo tudi obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja Preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi po  299.  členu Kazenskega  zakonika (KZ-1) ter kaznivega dejanja Nevarne vožnje v cestnem prometu po 324.  členu Kazenskega zakonika (KZ-1).

Oba osumljena bodo danes s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Celju.

VIR; PU Celje

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.