Policisti opozarjajo: Za obisk izletniških točk ni dovolj samo lepo vreme, ampak je potrebna tudi ustrezna zimska oprema

Tako kot v preteklih dneh bodo tudi ta konec tedna policisti na območju Policijske uprave Celje skrbeli za varnost na smučiščih in okoliških pohodnih točkah. Vse pohodnike, ki se bodo v tem vikendu podali v gore ali na izletniške točke na območju PU Celje, kamor spada tudi Koroška, opozarjajo, naj poskrbijo za primerno obutev in opremo. Smučarjem pa naj bo skrb za varnost na smučišču na prvem mestu.

V zadnjih dneh je večja smučišča na območju PU Celje, na Rogli, Kopah in Golteh, obiskalo precej smučarjev, saj so bile razmere za smučanje zelo dobre. Naloge na smučiščih so med tednom izvajali policisti območnih policijskih postaj, ob sobotah in nedeljah, so naloge na smučiščih opravljali pripadniki Gorske enote PPE PU.

Občasno so naloge policisti opravljali tudi na manjših lokalnih smučiščih, kjer ni bilo toliko obiska. Posebnosti na smučiščih ni bilo. Smučarji in ostali obiskovalci so spoštovali predpise, so pojasnili na PU Celje.

Prav tako so policisti Gorske enote zaradi povečanega obiska gora in nevarnosti proženja snežnih plazov v Kamniško-Savinjskih Alpah izvajali naloge za zagotavljanje splošne varnosti ljudi v gorah. Pri tem so ugotovili, da so alpinisti, izkušeni planinci in turni smučarji ustrezno opremljeni in upoštevajo opozorila glede opreme in gibanja v gorah.

Se pa pojavljajo izletniki, ki so namenjeni na višje ležeče razgledne točke in znamenitosti, pri tem pa ne upoštevajo, da za dostop do teh točk ni dovolj samo lepo vreme, ampak je potrebna tudi ustrezna zimska oprema, saj so poti zasnežene in poledenele.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije