Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 8.6.2021

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 343 klicev občanov. 76 klicev je bilo interventnih, 6 nujnih.

21 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, eden s področja mejnih zadev in tujcev, 35 s področja prometne varnosti in 20 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Od včerajšnjega prometnega dogajanja izpostavljajo dve vožnji pod vplivom alkohola.

Na območju Policijske postaje Žalec so včeraj pridržali voznico osebnega vozila, ki je zaradi vožnje pod vplivom alkohola in vožnje z neprilagojeno hitrostjo, zapeljala s ceste in trčila v ograjo. Voznica je imela dobri dve promili alkohola v krvi. Ker si ni uredila prevoza so jo pridržali do streznitve. Zaradi povzročitve prometne nesreče so ji izdali plačilni nalog, zaradi vožnje pod vplivom alkohola sledi še obdolžilni predlog.

Pijanega voznika so sinoči obravnavali tudi na območju Policijske postaje Radlje ob Dravi. Voznik je imel 1.6 promilov alkohola v krvi. Tudi v tem primeru sledi obdolžilni predlog.

Kriminaliteta

Na avtocestnem počivališču Lopata so obravnavali tatvino goriva. Neznani storilec je iz rezervoarja portugalskega tovornega vozila ukradel dobrih 400 litrov nafte.

Iz ograjenega skladišča v Velenju je neznani storilec ukradel skoraj 300 kg bakrenih električnih vodnikov.

Na območju Ljubečne je včeraj dopoldne med vožnjo zagorelo manjše tovorno vozilo, naloženo z rezervoarji za čistilne naprave. Ogenj je v celoti uničil vozilo in tovor. Tuja krivda za nastanek požara je izključena, zagorelo je zaradi napake na motorju.

VIR: PU Celje

Dogodki