Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 27. 1. 2023

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 226 klicev občanov. 76 klicev je bilo interventnih.

26 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 2 s področja mejnih zadev in tujcev, 30 s področja prometne varnosti in 18 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj so obravnavali tri prometne nesreče z lažjimi poškodbami udeleženih in 11 prometnih nesreč z materialno škodo.

Včeraj, okoli šestih zjutraj, so v Pamečah obravnavali prometno nesrečo v kateri sta se lažje poškodovala voznica osebnega vozila in sopotnik. Prometno nesrečo je povzročila voznica osebnega avtomobila, ki je vozila iz smeri Dravograda in je zapeljala na nasprotno smerno vozišče v trenutku, ko je z nasprotne smeri pravilno pripeljal voznik osebnega vozila. Vozili sta čelno trčili. V trčenju sta se lažje poškodovala povzročiteljica in njen sopotnik.

V popoldanskih urah je voznik osebnega vozila na Kidričevi ulici v Rogaški Slatini, na prehodu za pešce, trčil v mladoletnega pešca. Ker je pešec vozniku dejal, da ni poškodovan, je voznik odpeljal dalje, izmenjala sta si tudi telefonski številki. Pešec je po dogodku, zaradi lažjih poškodb, poiskal zdravniško pomoč. V omenjenem primeru nadaljujejo z zbiranjem obvestil za razjasnitev okoliščin prometne nesreče.

Okoli 22. ure so prometno nesrečo z lažjimi poškodbami obravnavali še v Dolenji vasi, kjer je voznica osebnega vozila izsilila prednost voznici drugega vozila. Vozili sta trčili. V Trčenju ste se lažje poškodovali sopotnici v vozilu povzročiteljice in voznica drugega udeleženega vozila.

Na območju Gortine so včeraj obravnavali voznika osebnega vozila, ki je pri omejitvi 70 km/h, vozil 128 km/h. Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.

V Šmarju pri Jelšah so sinoči obravnavali voznika osebnega vozila, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal 0,90 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali štirikrat.

Kriminaliteta

Na območju Policijske postaje Radlje ob Dravi so včeraj obravnavali sum storitve kaznivega dejanja nasilje v družini. Storilcu so izrekli ukrep prepovedi približevanja, sledi kazenska ovadba.

V Slovenskih Konjicah je neznani storilec vlomil v prostore prodajalne in ukradel menjalni denar. Lastnikom je škodo povzročil še z razbitjem stekla na vhodnih vratih.

S prostorov podjetja v Žalcu je neznani storilec ukradel okoli 250 metrov bakrenih vodnikov.

Na avtocestnem počivališču Tepanje so obravnavali tatvino goriva. Neznani storilec je iz rezervoarja ukrajinskega tovornega vozila ukradel dobrih 300 litrov nafte.

Vir: PU Celje

Dogodki