Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 24. 1. 2023

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 507 klicev občanov. 96 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

17 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 8 s področja mejnih zadev in tujcev, 61 s področja prometne varnosti in 10 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

O prometni nesreči, v kateri je včeraj umrl 63-letni voznik osebnega vozila, smo že poročali. Poleg omenjene nesreče, so včeraj obravnavali še 3 prometne nesreče z lažjimi poškodbami in 23 prometnih nesreč z materialno škodo.

Sneg je včeraj na cestah povzročal kup preglavic. Danes ponekod promet za krajši čas ovirajo predvsem drevesa, ki se pod težo snega podirajo na vozišča. Vsem voznikom še vedno svetujejo posebno previdnost. Skrbijo naj za primerno varnostno razdaljo, ki je v takšnih situacijah še posebej pomembna. Vozniki naj pred vožnjo temeljito očistijo vozila, na pot naj se odpravijo pravočasno in nikakor brez zimske opreme. Obvezno pa naj vnaprej preverijo prometne razmere na relaciji, kamor se odpravljajo.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so včeraj ukrepali petkrat.

Kriminaliteta

Na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah so včeraj obravnavali sum storitve kaznivega dejanja nasilje v družini. Osumljenega so pridržali, mu izrekli ukrep prepovedi približevanja, sledi še kazenska ovadba.

Nezakoniti prehod državne meje

Na avtocestnem počivališču Tepanje so včeraj izsledili moldavskega voznika, ki je v vozilu prevažal štiri ruske državljanke, ki so nezakonito vstopile v Slovenijo. Vse štiri so zaprosile za mednarodno zaščito. Voznika so pridržali in ga bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države.

Vir: PU Celje

Dogodki

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 507 klicev občanov. 96 klicev je bilo interventnih, eden nujen.