Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 18.5.2021

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 269 klicev občanov. 70 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

17 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, trije s področja mejnih zadev in tujcev, 31 s področja prometne varnosti in 11 s področja javnega reda in miru.

Cestni promet

Včeraj so obravnavali 24 prometnih nesreč. V eni, na izvozu z avtoceste v Tepanju, se je lažje poškodoval voznik osebnega vozila, v katerega je zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo, trčil voznik osebnega vozila. Ostale prometne nesreče so se končale z materialno škodo na vozilih in objektih.

Tudi včeraj je bila izstopajoča vožnja pod vplivom alkohola.

Na šmarskem območju so obravnavali prometno nesrečo, ki jo je povzročila voznica, ki je vozila pod vplivom alkohola in je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljala z vozišča. Voznica je imela v krvi nekaj manj kot promilo in pol alkohola.

V nočnih urah so na šentjurskem obravnavali dve voznici osebnih vozil, ki sta vozili krepko pod vplivom alkohola. Obe sta imeli več kot promilo alkohola v krvi. V obeh primerih sledita obdolžilna predloga.

Preberite še: Na območju PU Celje skoraj vsakodnevno obravnavajo opite voznike

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so včeraj ukrepali trikrat.

Kriminaliteta

Včeraj, nekaj minut pred 13. uro, so bili obveščeni o požaru, ki je izbruhnil v stanovanju stanovanjskega bloka v Šempetru v Savinjski dolini. Do požara je prišlo, ker se je zaradi visoke temperature vnelo olje v ponvi na štedilniku. Ogenj je uničil nekaj kuhinjskih elementov. Tuja krivda za nastanek požara je izključena.

V trgovini trgovskega centra v Celju so obravnavali tatvino. Mlajši moški je ukradel mobilni telefon, vreden dobrih 800 €.

VIR: PU Celje