Policijsko poročilo, 18. 07. 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 912 klicev občanov. 260 klicev je bilo interventnih, 8 nujnih.
policija

54 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 11 s področja mejnih zadev in tujcev, 94 s področja prometne varnosti in 90 s področja javnega reda in miru.

Pregled dogodkov minulega vikenda začenjamo s podatki o prehitrem vozniku.

Velenjski policisti so v petek zjutraj pri opravljanju kontrole cestnega prometa v Paki pri Velenju obravnavali voznika osebnega vozila, ki je pri omejitvi hitrosti 50 km/h vozil 101 km/h. Vozniku so na kraju odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zoper kršitelja bodo podali obdolžilni predlog na sodišče. Predpisana sankcija za naveden prekršek je globa  v višini 1.200 € in 18 kazenskih točk.

Policisti ob tem ponovno opozarjajo, da je hitrost eden glavnih vzrokov za nastanek hujših prometnih nesreč ter pozivajo vse voznike, da na cestah prilagodijo hitrost prometnim pravilom in trenutnim razmeram.

Tudi alkohol je bil minuli konec tedna prepogost sopotnik v cestnem prometu. Obravnavali so sedem močno pijanih voznikov. 1,2 promili je bila najnižja ugotovljena stopnja alkohola v krvi pri voznikih, najvišja pa kar 2,20 promilov.

Šestim voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, so zasegli vozila. Enega voznika so pridržali do streznitve.

V nadaljevanju o preostalem dogajanju.

Petek, 15. julij 2022

V  Rogaški Slatini so obravnavali vlom v trafiko. Storilec je ukradel več različnih cigaret, menjalni denar in nekaj loterijskih srečk.

Na območju Griž so obravnavali nesrečo pri delu. Pri delu s traktorjem se je hudo poškodoval 56-letni traktorist.

Sobota, 16. julij 2022

Okoli 10. ure so v Kompolah obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je poškodoval kolesar. Prometno nesrečo je povzročila 65-letna voznica osebnega vozila, ki je s stranske ceste zavijala na prednostno in je zaprla pot 44-letnemu kolesarju, ki je pripeljal iz smeri Svetine. Kolesar se je v prometni nesreči huje poškodoval.

Na letališču v Levcu so v popoldanskih urah obravnavali nesrečo na letališču.  Do nesreče je prišlo pri poskusu vzleta z ultra lahkim motornim letalom. 43-letni športni pilot je poskušal vzleteti pri čemer je letalo iz neznanega vzroka zanihalo in z desnim krilom zadelo v travnato površino, na kar se je na letalu odlomilo še sprednje kolo. Pilot in njegova sopotnica se v dogodku nista poškodovala. Po vseh zbranih obvestilih in ugotovitvah letalskega inšpektorja bo sledil  ustrezen ukrep.

Nedelja, 17. julij 2022

Okoli 14. ure so v Celju, na Mariborski cesti, obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je poškodoval 56-letni kolesar. Kolesar je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in vožnje pod vplivom alkohola trčil v semafor, padel in se hudo poškodoval.

V Velenju so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je v hišo vlomil skozi pritlično okno. Ukradel je gotovino.

V Celju so obravnavali poskus vloma v dve stanovanjski hiši. Storilec je v enem primeru lastnikom škodo povzročil s poškodovanjem terasnih vrat, v drugem primeru pa s poškodovanje dveh oken.

Miren začetek novega delovnega tedna želijo iz Policijske uprave Celje.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.