Policijsko poročilo, 14. 4. 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24. urah prejeli 346 klicev občanov. 88 klicev je bilo interventnih, eden nujen. 21 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, trije s področja mejnih zadev in tujcev, 43 s področja prometne varnosti in 15 s področja javnega reda in miru.

Včeraj so poročali o tragični prometni nesreči, ki se je zgodila v Belih Vodah. Povzročil jo je 74-letni voznik osebnega vozila. V prometni nesreči je umrla 72-letna ženska. 74-letni voznik je pripeljal na parkirišče v bližini pokopališča, kjer je iz vozila izstopila sopotnica in odšla do zadnjega dela vozila. Medtem, ko je iz prtljažnega dela vozila jemala stvari, je vozilo zdrselo nazaj in jo povozilo. Zaradi hudih poškodb je 72-letnica na kraju nesreče umrla.

V Radljah ob Dravi se je včeraj, pri žaganju letev z ročno potezno krožno žago, hudo poškodoval 74-letni občan. S helikopterjem so ga odpeljali V UKC Maribor. Tujo krivdo so izključili.

V Lokovici so včeraj obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. V hišo je bilo najverjetneje vlomljeno v zadnjih nekaj dneh. Storilec, ki je v hišo vlomil skozi vrata terase, je ukradel več kosov zlatnine.

Vlom v stanovanjsko hišo so včeraj obravnavali tudi v Spodnjih Grušovljah. V tem primeru je storilec v hišo vlomil skozi garažna vrata. Prostore je preiskal, po prvih podatkih ni ničesar ukradel.

Danes zjutraj so na avtocestnem počivališču Lopata obravnavali tatvino goriva. Storilec je dobrih 600 litrov goriva ukradel iz rezervoarja poljskega tovornega vozila.

Vir: PU Celje