Policija zaradi groženj varuje nekatere vladne svetovalce za covid-19

Kriminalisti so danes prejeli več prijav kaznivih dejanj grožnje proti vladnim svetovalcem za covid-19. Iz pisem, ki so jih oškodovanci prejeli na dom, izhajajo grožnje zoper njihovo varnost in življenje. Pisma so kriminalisti zasegli in že vodijo kazenski postopek, so sporočili Generalne policijske uprave (GPU).
policija

“Policija vsako grožnjo obravnava resno in prioritetno, prav tako pa je že sprejela tudi določene ukrepe za zagotovitev varnosti oškodovancev. Podrobnosti ukrepov radi varnosti oseb ne moremo razkriti,” poudarjajo na policiji.

Policija ob tem dodaja, da je razumljivo, da se posledice epidemije v državi kažejo na vseh področjih družbenega in zasebnega življenja, a taka eksplicitna dejanja bistveno presegajo nivo javnega izražanja mnenj in stališč o vprašanjih javnega ali skupnega pomena. “Nesprejemljivo je, da so oškodovane osebe ustrahovane zaradi njihovega dela in da se jim grozi z napadom na njihovo varnost in življenje, zato bo policija vsak tak primer obravnavala z vso resnostjo,” so sporočili.

Kdor komu, zato da bi ga ustrahoval ali vznemiril, resno zagrozi, da bo napadel njegovo življenje ali telo ali prostost ali uničil njegovo premoženje velike vrednosti ali da bo ta dejanja storil zoper njegovo bližnjo osebo, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do šestih mesecev. Če je tako dejanje storjeno proti dvema ali več osebam, se storilec kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta. V kolikor bi storilec grožnjo uresničil, bi policija preiskavo vodila v smeri drugih kaznivih dejanj zoper življenje in telo, so še poudarili.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.