Search
Close this search box.

Policija opozarja! Na delu tatovi, ki vas pod pretvezo spravijo iz hiše

Policijska uprava Celje opozarja na drzne tatvine, pri katerih udeleženci poskušajo pod pretvezo in z lažmi zamotiti lastnike hiše. Eden izmed njih stanovalca zamoti in ga poskuša zvabiti stran od hiše, medtem pa drugi vstopijo v dom ter kradejo denar in vrednejše predmete.

Samo včeraj so na območju PU Celje obravnavali kar dva takšna primera. V Rogaški Slatini drzno tatvino. Moška sta prišla do stanovanjske hiše in lastnici hiše dejala, da preverjata možnost montaže oddajnika. Medtem ko je eden od storilcev z lastnico odšel na zadnjo stran hiše, je drugi vstopil v hišo in ukradel gotovino in zlatnino.

Podoben primer so včeraj obravnavali tudi v Kačjem dolu. V tem primeru so do stanovanjske hiše prišli štirje moški in pod isto pretvezo kot v Rogaški Slatini skušali zvabiti lastnico hiše, da bi si v okolici hiše skupaj z njimi ogledala prostor, kjer bi postavili oddajnik. Gospa jim ni nasedla in je o dogodku takoj obvestila policiste.

Zato na Policijski upravi Celje občanom svetujejo, naj bodo previdni, če jih obiščejo neznanci in jih poskušajo s kakršnimikoli pretvezami zvabiti iz hiš. Poskušajo si naj zapomniti čim več podrobnosti o njih ter o vozilih, ki jih uporabljajo in čim prej naj pokličejo na 113.

Dogodki