Policija čez vikend v poostren nadzor upoštevanja ukrepov

Zaradi velikega števila okuženih in slabega epidemiološkega stanja v državi bo policija ta vikend, v soboto in nedeljo preverjala upoštevanje navodil strokovnjakov in sprejete zakone ter odloke, ki odrejajo posamezne ukrepe za preprečevanje širjenja nalezljive bolezni. Bodite odgovorni, do sebe in do drugih, opozarjajo.
policija

Da bo policija čez vikend poostrila nadzor nad spoštovanjem ukrepov je na današnji novinarski konferenci opozoril Jelko Kacin, ki je dejal, da bo policija v prihajajočem vikendu poostrila nadzor nad prehajanjem občinskih meja in spoštovanje ostalih odlokov.

Kljub nenehnim opozorilom, pozivom, nadzoru in visokim globam policisti še vedno dnevno zaznavajo kršitve. Po podatkih policije gre največkrat za zasebna nedovoljena zbiranja oseb v gostinskih lokali. Policisti redno preverjajo vse prijave, nadzore pa izvajajo sami ali skupaj z inšpektorji Zdravstvenega inšpektorata Republike Slovenije in drugimi inšpekcijskimi službami.

Največ kršitev ugotovijo med petkom in nedeljo

Pregled ukrepov po dnevih za november kaže, da je največ kršitev obravnavanih med petkom in nedeljo. “Pričakovali bi, da se bo začelo število kršitev počasi zmanjševati, vendar se število dnevno ugotovljenih kršitev bistveno ne spreminja,” dodajajo na policiji.

Policisti so novembra izrekli 3.647 opozoril in izdali 2.663 plačilnih nalogov oz. hitrih postopkov o prekršku. V 109 primerih so o kršitvi obvestili zdravstveni inšpektorat, ker je šlo za ostale kršitve izven pristojnosti policije.

Od marca letos do danes so jim občani podali nekaj več kot 4.000 prijav o kršitvah. Sami smo odkrili več kot 16.000 kršitev odlokov in pri tem izrekli skoraj 11.000 opozoril. Uvedli so 136 prekrškovnih postopkov po Zakonu o varstvu javnega reda in miru ter zdravstvenemu inšpektoratu odstopili 7.881 predlogov za začetek postopka.

VIR: Policija

Preberi še:  V nedeljo zopet manj pozitivnih

prijavi se

prijavi se v svoj račun