Search
Close this search box.

Poletne šole za mlade v času poletnih počitnic na FTPO

Zakaj ne bi v letošnjih počitnicah preizkusili kaj novega in se vpisali v različne programe poletnih šol, ki jih organizira FTPO.

Tudi letos na FTPO v času poletnih počitnic pripravljajo zanimive aktivnosti s tremi poletnimi šolami za mlade v starostnem obdobju od 10 do 18 let.

Dve poletni šoli organizirajo za otroke iz Mestne občine Slovenj Gradec s sofinanciranjem občine, tretja pa je v okviru projekta STE(A)M (Promocija študija s STE(A)M področij za poklice prihodnosti s kakovostnimi aktivnostmi in vsebinami za mlade izven javnih univerzitetnih središč).

“Upamo, da bomo za poklice prihodnosti navdušili čim več mladih nadobudnih kreativcev ter bodočih inženirjev in jim tako ponovno omogočili kakovostno preživljanje počitnic,so sporočili iz Fakultete za tehnologije polimerov.

Prijave so se odprle 5. junija 2024 in bodo odprte do zapolnitve mest. Prva poletna šola – Robo roka, se je bila zapolnila v dveh dneh, na voljo sta še avgustovski poletni šoli Filmska šola ter Brezplačna poletna šola Modeliranje in izdelava lahkih modelov letal s tehnologijo 3D tiska.

Podrobnejše informacije ter prijava na povezavi TUKAJ.

  • Poletna šola Filmska šola (26. 8. – 30. 8. 2024, 10 – 12 let)
  • Poletna šola STEAM – Modeliranje in izdelava modelov lahkih letal s tehnologijo 3D tiska (26. – 29. 8. 2024, 14 – 18 let)

Organizirali so še tudi Poletno šolo Robo_roka za starostno obdobje 10 – 14 let, katera pa se je že zapolnila.

Te zanimajo modeliranje, 3D skeniranje in 3D tisk?

Si želiš spoznati zakonitosti na področju modeliranja in izdelave modelov lahkih letal? Želiš sodelovati pri izdelavi modela letala in se naučiti, kako iz modela s 3D tiskom izdelati prototip, ki bo dejansko letel?

Letos poleti lahko tudi ti raziskuješ, kako v računalniškem okolju zasnovati model letala in se preizkusiš, kako daleč bo tvoj model poletel. Pri tem boš obogatil/a znanje o naprednih načinih snovanja izdelkov, kot sta računalniško modeliranje in izdelava prototipnih modelov letal iz polimernih materialov s tehnologijo 3D tiska.

Rezultat tvojega ustvarjanja bo 3D natisnjen prototip modela letala, ki ga bo vsak udeleženec ali udeleženka (oziroma skupine po 3) na koncu preizkusil v

Poletno šolo organizirata Fakulteta za tehnologijo polimerov v Slovenj Gradcu ter Univerza v Novi Gorici v Vipavi za dijaki in dijakinje v starosti 14 – 18 let. Obisk šole je brezplačen.

Za vse udeležence poletne šole je možna tudi brezplačna nastanitev v Slovenj Gradcu na Turistični kmetiji Lešnik ter v Dijaškem domu Vipava. To je odlična priložnost, da poleg znanja o modeliranju spoznate tudi značilnosti krajev.

Na poletni šoli FTPO boš dobil/a informacije o osnovnih fizikalnih zakonitostih letenja in sestave letal, informacije o dejanski proizvodnji ultralahkih letal ter modelarstvu. Poleg tega pa še osnovno znanje in veščine 3D modeliranja in 3D skeniranja ter ustrezne priprave modela za 3D tisk. Prav tako se boš naučil/a, kako se modele po 3D tiskanju dodatno pripravi za uporabo. Delo bo potekalo v manjših skupinah. Predavatelji bodo strokovnjaki Fakultete za tehnologijo polimerov in partnerskih podjetij GOGETAIR, O.P.S. Breznik d.o.o., Hexagon Metrology S.P.A., Pipistrel, Koroški aeroklub Slovenj Gradec in Aeroklub Josip Križaj Ajdovščina.

Pa še nekaj je novega! V sproščenem vzdušju boš lahko o letalstvu, materialih, 3D tisku in še čem klepetal/a tudi ob popoldanskem druženju, izletih in športnih aktivnostih.

Za dodatne informacije pišite na sara.jesenicnik@ftpo.eu.

Vir: FTPO

Dogodki

Zakaj ne bi v letošnjih počitnicah preizkusili kaj novega in se vpisali v različne programe poletnih šol, ki jih organizira FTPO.