Search
Close this search box.

Poletje na Kopah: “Zavedamo se, da ne moremo prodajati postelj, ampak doživetja” (VIDEO in FOTO)

Po uspešni lanski sezoni na Kopah za letošnje poletje obljubljajo še več ... Začnejo že to soboto s Holcerčkovim festivalom, odprtjem bike parka in brezplačnim dogajanjem za vso družino, za vse generacije ...

Danes, 5. junija, je v Hotelu v Slovenj Gradec potekala na novinarsko konferenca, na kateri so predstavniki podjetja Vabo, Spotur in ostali soorganizatorji poletnega dogajanja na Kopah predstavili letošnji poletni program, ki ga bodo otvorili že to soboto, 8. junija, s Holcerčkovim poletnim festivalom.

»Kope so naš biser Koroške, zato se trudimo, da skrbimo za celoletno dogajanje, kamor želimo privabiti čim več ljudi. Prepričani smo, da vsak letni čas da čudoviti pohorski naravi prav poseben čar, zato se nam zdi pomembno, da se na Kope radi vračamo tudi poleti,« je v uvodnem delu povedal direktor družbe Vabo, Boštjan Paradiž.

VIDEO: Izjava Boštjana Paradiža: “Zavedamo se, da ne moremo prodajati postelj, ampak da moramo prodajati doživetja. To se je nam lani obrestovalo. Letos si nadejamo še več …”


Po besedah V. d. direktorice Javnega zavoda Spotur, Marije Lah, sodeluje Spotur s podjetjem Vabo in ostalimi ponudniki, ki delujejo na njihovem področju že vsa leta predvsem v smislu skupne promocije, turistične ponudbe, pripravljajo skupne programe, ki vključujejo posamezno ponudbo. »Naš zavod konkretno ne ustvarja neke ponudbe, ampak skrbimo za to, da je neka koordinacija, da pripravljamo skupne programe, se skupno predstavljamo na raznih sejmih, oglašujemo … “Moram reči, da poteka sodelovanje zgledno, ne samo na nivoju Kop in Mislinjske doline, ampak zadnja leta tudi na nivoju Koroške regije. Ponudniki nastopamo enotno kot Koroška in poskušamo povečati prepoznavnost tudi Koroške kot turistične destinacije.”

V soboto se na Kopah obeta velika prireditev za vse generacije – Holcerčkov poletni festival.

Nastop CHALLE SALLE, Holcerčkova pravljična vas, mini živalski vrt, družinski pohod do Petelinjega jezera, napihljiva igrala, igralni park, adrenalinski kotiček, Holcerčkove palačinke, JOLLY kotiček, Holcerija, zorbing, mini trail, okusna in domača kulinarika, DJ NEY, VRLIČ DJ, ansambel OKEJ …

VIDEO: Boštjan Paradiž o Holcerškovem poletnem festivalu, dogajanju na Kopah in soorganizatorjih poletnega dogajanja.


V soboto bodo odprli tudi Bike park Kope, ki je lociran na progi Pungart, kjer ponujajo možnost zabave, adrenalina in športa za vso populacijo, tako za profesionalne kolesarje, kot tudi tiste, ki se bodo z ovirami na progi srečali prvič. Namenjen je individualnim rekreativcem, skupinam in družinam. Bike park Kope se sicer ponaša s tremi progami, ki bodo za obiskovalce odprte vsako soboto in nedeljo.

Če želite uživati v vožnji skozi odprte odseke in odseke speljane skozi gozd, je za vas primerna proga flow line v dolžini 1,6 km. Proga pro line pa je namenjena izključno profesionalnim kolesarjem. Vsebuje lesene podeste, mostičke in skoke (cca. 12 m) in bo zagotovo zadovoljila pričakovanja vsakega »pravega bikerja«. Proga borovničke pa je najlažja in je namenjena vsem populacijam, tudi družinam ter je hkrati primerna za večino oblik koles. Na Kopah pa ponujajo tudi možnost najema koles in zaščitne opreme.

VIDEO: Bike Park Kope


V sklopu Bike parka Kope se bosta to poletje pri njih na državni ravni odvila tudi dva večja kolesarska dogodka, načrtujejo pa tudi izvedbo E-BIKE testa, ki bi bil prvi organizirani dogodek v Sloveniji.

Na Kopah je v sodelovanju s Primeževo šolo doživetij na voljo tudi 18 električnih koles. Kot največjo novost pa so danes izpostavili električna kolesa, primerna za otroke od 8. leta starosti naprej, s katerimi se lahko, po območju Pohorja, odpravite na potep po kar 17 različnih vodenih tematskih poteh, z vodiči, ki imajo za vodenje pridobljeno tudi licenco.

Na Kopah lahko obiščete tudi adrenalinski park, ki je namenjen predvsem organiziranim skupinam in teambuildingom. Ob obisku parka strankam omogočajo predvsem izvedbo pustolovskih doživetij in teambuildingov na višinskih, nizkih, pustolovskih ter športnih postajah, ki so v doživljajskih parkih v neokrnjeni naravi. To kombinirajo z vajami in igrami po programu Outdoor Experience®, ki združuje elemente doživljajske pedagogike, veščin dobrega shajanja, spoznavanje lastnih sposobnosti in meja, reševanje problemov in pristope za boljše delovanje skupin.

Med 28. in 30. junijem se bo pri njih odvijal tudi tradicionalni mednarodni turnir disc golf Kope. Kot največjo novost pa navajajo postavitev Minimultigolf parka, ki je prvi v Sloveniji. V njihovi ponudbi najdete tudi piknik prostor, najmlajšim pa je na voljo tudi mini trail, ki se nahaja v neposredni bližini Grmovškovega doma, od koder laho starši spremljate svoje otroke, pri uživanju na mini trailu, ki je namenjen otrokom, bodočim kolesarjem v bike parkih, ki se šele urijo v vožnji s poganjalčki in kolesi. Uporaba mini traila je brezplačna. Po njem se lahko vozijo s svojimi poganjalčki ali pa si jih izposodijo v izposojevalnici koles na Kopah. Prevoz najmlajših gostov je iz ene strani trail-a na drugo urejen s tekočim trakom.

Naj še omenimo, da se lahko Holcerčkovega poletnega festivala letos udeležite brezplačno, organizatorji so se namreč odločili, da bo vstop na celodnevno dogajanje prost, brez vstopnine za vse. Zato vabljeni na družinski dan na Kope, kjer obljubljajo pestro dogajanje z vso družino in za vse generacije.

Po uspešni lanski sezoni na Kopah za letošnje poletje obljubljajo še več ... Začnejo že to soboto s Holcerčkovim festivalom, odprtjem bike parka in brezplačnim dogajanjem za vso družino, za vse generacije ...