Search
Close this search box.

Poklukar: “Pripravljeni smo narediti vse, da se cepite”. V Slovenj Gradcu se boste lahko cepili 24 ur dnevno

Današnja novinarska konferenca glede razmer v zvezi s covidom-19 je bila namenjena predstavitvi akcije Dnevi cepljenja, ki bo potekala od 19. do 23. decembra. Objavljamo tudi seznam cepilnih centrov na Koroškem.

Na novinarski konferenci je sodeloval tudi minister za zdravje Janez Poklukar, ki je pojasnil, da bodo v času akcije cepilni centri po Sloveniji odprti od 8. do 20. ure, v vsaki statistični regiji pa bo en cepilni center oziroma cepilno mesto delovalo tudi ponoči (od 20. do 8. ure). V vseh občinah bodo organizirane tudi mobilne enote. Na nobenem cepilnem mestu oziroma v nobeni mobilni enoti se ne bo treba naročiti na cepljenje. Naročanje bo potrebno zgolj za otroke od 5. do 11. leta starosti. Povsod bo omogočena izbira cepiva.

Minister Poklukar je naštel cepilne centre, kjer se bo mogoče cepiti vseh 24 ur dnevno. To so: UKC Ljubljana, UK Golnik, SB Nova Gorica, ZD Sežana, SB Izola, ZD Postojna, ZD Novo mesto, SB Brežice, SB Celje, ZD Slovenj Gradec, ZD Murska Sobota ter ZD Maribor in UKC Maribor. Cepljenje podnevi, torej od 8. do 20. ure, pa bo potekalo v 62 cepilnih centrih.

Glavni cilj akcije je, tako minister, da dosežemo čim boljšo precepljenost. Ob tem se zahvaljuje celotnemu primarnemu zdravstvu, saj je bilo po njegovem mnenju v to akcijo vloženega veliko truda. Posebna zahvala gre po ministrovih besedah tudi županom, ekipam civilne zaščite, Rdečega križa in drugim nevladnim organizacijam, pa tudi vsem tistim, ki v teh dneh kakor koli pomagajo, da bi dosegli zadostno precepljenost.

“Z akcijo, ki je pred nami, želimo ljudem vsi zaposleni v zdravstvu sporočiti, da smo pripravljeni narediti vse, da se cepite. To menimo, ker je to najbolj zdrava odločitev za našo skupno prihodnost, zato ker je to najučinkovitejši ukrep, ki vam ga lahko predlagamo, ker je to lahko v novo leto najboljši pristop, kajti skupaj varni in zdravi. Zdravstvo vam na ta način enotno in v en glas sporoča, cepite se. Odvrzite vse dvome, odvrzite, prosim, vse strahove. Do zdaj je bilo porabljenih preko 8,5 milijarde odmerkov cepiv, ki so se izkazala za učinkovita in varna,” je navedel in poudaril “Izberimo zdravje, izberimo cepljenje.«

Poveljnik Republiškega štaba Civilne zaščite Republike Slovenije Srečko Šestan je izrazil mnenje, da je cepljenje ukrep, ki bo pripeljal do tega, da bomo epidemijo zadovoljivo obvladovali, zato podpira akcijo Dnevi cepljenja. Kot je povedal, je vesel pozitivnih sporočil, ki jih prejema v pripravah na Dneve cepljenja.

Generalna sekretarka Rdečega križa Slovenije Cvetka Tomin pa je pozvala, naj naredimo vse in si skupaj prizadevamo premagati to epidemijo. »Spodbujamo vse ukrepe v ta namen in dostopnost za vse ljudi.« Zahvalila se je vsem prostovoljcem in zaposlenim na Rdečem križu Slovenije za ves trud v teh dneh.

Kot je še dejal Poklukar, bodo lokacije, kjer bodo cepili, določile občine. Občina Borovnica bo na primer cepljenje izvajala kar v lovskem domu, ponekod bo potekalo v ambulantah družinskih zdravnikov, v gasilskih domovih, v nekaterih krajih, denimo v Tolminu, pa bodo prebivalcem omogočili tudi prevoz do cepilnega mesta. Vse aktivnosti so prilagojene lokalnim okoljem, je še dodal minister. Tako bo akcija cepljena potekala tudi na Koroškem.

Dopis pristojnih služb na Koroškem

Radlje ob Dravi, Vuzenica, Podvelka in Muta

Slovenj Gradec in Mislinja

Izven urnika cepljenja je v terminih od 19. 12. 2021 – 20. 12. 2021 možno tudi cepljenje v dežurni ambulanti Zdravstvenega doma Slovenj Gradec, med 7:00 in 20:00 uro. 22. 12. 2021 pa 24 ur v dnevu.

Ravne na Koroškem, Prevalje, Mežica in Črna na Koroškem

Dravograd

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
mihi
mihi
2 let nazaj

Antivakserjem nič ne pomaga. Še teško dihanje na koncu ne.

Dogodki

Današnja novinarska konferenca glede razmer v zvezi s covidom-19 je bila namenjena predstavitvi akcije Dnevi cepljenja, ki bo potekala od 19. do 23. decembra. Objavljamo tudi seznam cepilnih centrov na Koroškem.