Poklukar naproša prebivalce: Vzdržite še malo

Minister za zdravje Janez Poklukar pred prvomajskimi prazniki prosi prebivalce, naj vzdržijo še malo. "Upoštevajmo samozaščitne ukrepe, pazimo na svoje bližnje, cepimo se, ko smo poklicani," je pozval v izjavi za javnost.
Janez Poklukar

Kot je navedel minister, so pred nami prazniki in lepo vreme, ko nas vleče nas ven in tudi prav je tako. “Vsi smo ljudje, ki si želimo mirne in tople pomladi. Dovolite pa mi eno prošnjo, tudi sam sem človek, ki si resnično želim ponovno živeti brez maske, brez skrbi, ali bodo moji otroci lahko hodili v šolo ali bodo šolani doma, želim si izbrati, da grem lahko svobodno na morje, želim se mirno usesti z družino v restavracijo, želim videti prijatelje. Vsi smo utrujeni od pandemije. Ampak prosim vas, vzdržimo še malo,” je pozval.

Kot je navedel, v Slovenijo prihajajo velike količine cepiva, cepljenje se intenzivira. “Vemo, da so cepiva učinkovita. Samo še malo vzdržimo, in vsi skupaj vplivamo na to, da se nam čim prej vrnejo nazaj naše življenje,” je zapisal.

Tudi v Zdravniški zbornici Slovenije so ob začetku prazničnega tedna prebivalcem priporočali, naj a ob sproščanju ukrepov še naprej upoštevajo ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe z novim koronavirusom.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.