Search
Close this search box.

Pojavljale se bodo posamezne plohe ali nevihte

Popoldne bo delno jasno, pojavljale se bodo posamezne plohe ali nevihte. Jutri bo precej jasno z nekaj jutranje megle.
Fotografija je simbolična

Popoldne bo delno jasno, predvsem v hribovitem svetu bo nastajala kopasta oblačnost, pojavljale se bodo posamezne plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 29 °C. Ponoči se bo zjasnilo, do jutra bo ponekod po nižinah nastala megla ali nizka oblačnost. Jutranje temperature bodo od 9 do 15, na Primorskem okoli 17 °C.

Jutri bo pretežno jasno, nekaj več oblačnosti bo sprva na vzhodu. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28, na Goriškem in v Vipavski dolini do 30 °C.

V torek bo sončno in še nekoliko topleje. Zjutraj bo ponekod po nižinah kratkotrajna megla. Pozno popoldne in zvečer bodo na severu in vzhodu Slovenije možne posamezne plohe in nevihte. V sredo bo oblačnost naraščala, popoldne se bodo pričele pojavljati plohe in nevihte.

Vremenska slika: Nad severnim Atlantikom in zahodno Evropo je ciklonsko območje z vremensko fronto, nad vzhodnim delom Evrope pa je območje visokega zračnega tlaka. Od severa priteka k nam razmeroma topel in postopno bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, več sonca bo ob Jadranu, predvsem v Alpah bodo nastajale krajevne plohe in nevihte. Jutri bo precej jasno z nekaj koprenaste oblačnosti.

Vir: ARSO

Dogodki

Popoldne bo delno jasno, pojavljale se bodo posamezne plohe ali nevihte. Jutri bo precej jasno z nekaj jutranje megle.