Search
Close this search box.

Pohvala za Smučarsko šolo DR7, ki deluje na smučišču Rimski vrelec v Kotljah

Današnji prispevek objavljamo na pobudo gospe iz Mežice, ki je v naše uredništvo poslala sporočilo z naslednjo vsebino: »Da ne boste mediji vedno samo grajali, bi predlagala, da tokrat tudi pohvalite. V preteklih tednih sem bila izredno zadovoljna s smučarsko šolo na Rimskem vrelcu, kamor sem vozila vnuka na smučarski tečaj. Prav bi bilo, da se vse, ki na prijazen in strokoven način sodelujejo pri teh tečajih, tudi javno pohvali.«

Šli smo v akcijo in preverili, kdo izvaja smučarske tečaje in poskušali poiskati razloge, ki potrjujejo navedbe zadovoljne Mežičanke.

Izvedeli smo, da lahko na Rimskem vrelcu že več let smučate pod okriljem Smučarske šole DR7, ki se ukvarja tudi z izobraževanjem kadrov, učenjem deskanja na snegu, izvajajo pa tudi plavalne tečaje … Ni jih težko najti, saj imajo pregledno urejeno spletno stran, kjer lahko hitro potešimo svojo radovednost, če pa le ostane še kakšna nejasnost, pa je preko telefona ali elektronske pošte dosegljiv tudi vodja šole Dejan Rodošek, ki je po besedah uporabnikov njihovih storitev, vedno pripravljen pomagati in tako je bilo tudi ob našem klicu.

Kar hitro smo ugotovili, da je ena od njihovih prednosti ravno lokacija in hiter dostop do smučišča, za vse obiskovalce, iz vseh koncev Koroške. Hkrati pa je teren zelo primeren za učenje prvih smučarskih zavojev. Lahko pa se pohvalijo tudi s posodobljeno infrastrukturo na smučišču, s sistemom umetnega zasneževanja in izboljšano že obstoječo ponudbo učenja smučanja, s poligoni za začetnike in tekmovalce. Omogočena pa je tudi nočna smuka.

Kot je razvidno z njihove spletne strani delujejo na smučišču Rimski vrelec v Kotljah in bližnji okolici, s ciljem smučarskega opismenjevanja otrok od 3. leta dalje, mladostnikov, starejših začetnikov in tekmovalcev. Organizirajo tedenske tečaje, vikend tečaje, individualne ure, in to na vseh stopnjah (začetni, nadaljevalni, izpopolnjevalni, tekmovalni). Aktivno izvajajo smučarsko opismenjevanje otrok iz Mežiške, Dravske in Mislinjske doline, kar pomeni preko petdeset enot vrtcev in osnovnih šol.

Na Rimskem vrelcu se lahko poleg smučanja in deskanja, ki je primerno tako za začetnike kot boljše smučarje, tudi sankate. Med podatki je namreč moč zaslediti, da je sankanje primerno tudi za večjo skupino otrok, ki so jim na razpolago različno zahtevne proge, na katerih se lahko naužijejo zimskih radosti tako najmlajši kot tisti z željo po zahtevnejšem sankališču. Ob smučišču pa je urejena še krajša proga za tek na smučeh. Po predhodnem dogovoru organizirajo tudi tekmovanje v veleslalomu in sankanju s profesionalnim merjenjem časa. Pod dodatno ponudbo navajajo: »Organiziramo prevoz na smučišče in nazaj, nudimo prostor za malico, za vas pa tudi pripravimo tople napitke, okrepčila …«

Pri njih najdete tudi akcijske cene določenih tečajev in možnost brezplačne izposoje snowboard opreme. Niso pa uspešni le na snegu, ampak tudi v vodi. Izvajajo plavalno opismenjevanje za vrtce in osnovne šole v skladu s pogoji Ministrstva za šolstvo in šport na zimskem bazenu na Ravnah na Koroškem.

Po besedah nekaterih zadovoljnih uporabnikov, ki smo jih srečali na smučišču, odlikuje zaposlene v omenjeni smučarski šoli prijaznost, potrpežljivost in strokovnost, zadovoljni pa so tudi s cenami njihovih storitev … Največ pa jim po koncu tečaja pomenijo zadovoljni otroci. »Všeč mi je, da učitelji smučanja s pravim pristopom ter znanjem skozi igro in zabavo pripomorejo k temu, da se lahko vsak otrok nauči smučati,« pa je za konec dodala še naša bralka, pobudnica tega prispevka.

Bi tudi vi radi koga pohvalili, pišite nam, mi pa bomo poskrbeli, da bo dober glas segel v deveto vas.