Search
Close this search box.

Pohodniki zbrali preko 3.000 evrov za 5-člansko družino s Prevalj

To nedeljo, na pohodu od Kamnice do sv. Urbana, okrog 700 pohodnikov zbralo preko 3.000 evrov za 5-člansko družino s Prevalj, ki je ob poplavah ostala brez doma.

V nedeljo, 8. oktobra 2023, je potekal še en pohod solidarnosti v letu 2023. Na pohodih NA NOGE!, od leta 2012 naprej, so z udeleženci zbrali že preko 58.000 ur za družine v stiski.

Na noge! je pohodniški projekt, ki želi v rekreaciji združiti vse slovenske generacije – od najmlajših, družin vse do tistih v zrelih letih, a po srcu mladih. Pohodništvo je ena najosnovnejših in najprijetnejših oblik rekreacije, še posebej, če se na tovrstnih prireditvah zbere velika množica ljubiteljev pohodništva. S projektom želijo organizatorji vsaj trikrat letno na noge spraviti množico ljudi, ki pa bodo s svojo udeležbo na prireditvi prispevali tudi k humanitarnemu projektu. Zato pozivajo: »Slovenija, na noge!«

Tokrat zbirali prispevke za 5-člansko družino s Prevalj, ki je ob poplavah ostala brez doma

5-članska družina s Prevalj je v poplavah izgubila svoj dom. V zgodnjih jutranjih urah so jih v petek, 4. avgusta, reševali skozi okno iz poplavljenega stanovanja v hiši. Družina je izgubila vse. Za dvojčka, stara en mesec so zbirali oblačila, plenice in vse, ker je bilo vse poplavljeno. Zaradi šoka se nobeden član družine ni mogel vrniti na kraj kar štiri dni, 3-letni sin pa ima po tej izkušnji posebne težave. Družina trenutno živi pri starih starših, v kratkem pa se bodo selili v nadomestno najemniško stanovanje na Čečovje. Občina Prevalje išče za družino nadomestno zemljišče, saj poplavljena hiša ni več primerna za bivanje. To je bilo ugotovljeno s strani strokovnjakov. Po zadnjem deževju, je bilo spet vse poplavljeno od meteorne vode, načeti so tudi temelji. Družina sama ni prosila za nobeno pomoč. Kolikor so jim pomagali dobri sosedje in župnijska Karitas z opremo za otroke, s plenicami … Druge pomoči niso dobili, saj niso take sorte, da bi izkoriščali poplave za svoje dobro. So zelo skromni in veseli vsake pomoči. Vedno vprašajo, če ni koga, ki bi pomoč potreboval še bolj kot oni“, so zapisali v ŠD Kobansko Kamnica.

V kolikor v nedeljo, 8. oktobra, niste uspeli na pohod, lahko kljub temu še do 15.oktobra darujete za družino v stiski, če pošljete SMS s ključno besedo NOGE5 na 1919. Organizatorji se vam zahvaljujejo za pomoč.

Besedilo: Tanja Hajdnik

 

Dogodki

To nedeljo, na pohodu od Kamnice do sv. Urbana, okrog 700 pohodnikov zbralo preko 3.000 evrov za 5-člansko družino s Prevalj, ki je ob poplavah ostala brez doma.