Search
Close this search box.

Pogrešan je 74-letni Nikola Strahinič iz Črne – Vermisst wird der 74-jährige Nikola Strahinić aus Črna

V Črni na Koroškem je še vedno, po dveh neuspešnih dneh iskalne akcije, pogrešan upokojeni zobozdravnik, 74-letni Nikola Strahinić.

Pogrešani je visok okoli 170 cm. Ko je v torek, v dopoldanskih urah, odšel od doma, je bil oblečen v svetle športne hlače, z žepi na straneh, črn pulover z zelenimi rokavi in daljšo temno sivo jakno. Obut je bil v zimske temnejše čevlje.

Z iskanjem so začeli včeraj, ko so preiskali center Črne in manjše območje. V obsežni iskalni akciji, v kateri so sodelovali gasilci, gorski reševalci, lovci, policisti in tudi nekateri domačini, so danes preiskali širše območje Črne na Koroškem, vendar pogrešanega niso našli.

Pri tem se poraja vprašanje, ali ni morda odšel čez mejo v sosednjo Avstrijo. Zato na tem mestu prosimo za pomoč tudi vse severne sosede, če bi ga kdo kje opazil, da nemudoma obvesti pristojne službe na območju Slovenije.

Vse, ki so ga opazili, prosijo, da pokličejo na telefonsko številko Policijske postaje Ravne na Koroškem 02 821 62 00 oziroma na telefonsko številko 113.

Mit der Suche hat man gestern angefangen, wo man das Zentrum von Črna und ein kleineres Gebiet abgesucht hat. In einer umfangreichen Suchaktion, bei der Feuerwehrleute, Bergretter, Jäger, Polizisten und auch einige Einheimische mitgemacht haben, wurde heute ein größeres Gebiet von Črna na Koroškem abgesucht, der Vermisste wurde aber nicht gefunden.

Nun kommt die Frage auf, ob er vielleicht über die Grenze nach Österreich gegangen ist. Deswegen würden wir an dieser Stelle alle Bewohner von Österreich bitten, dass sie sofort die zuständigen slowenischen Behörden informieren, wenn sie den Vermissten irgendwo bemerken.

Alle, die ihn gesehen haben, werden gebeten, dass sie die Polizei in Ravne na Koroškem unter der Nummer 00386 2 821 62 00 anrufen oder dass sie die Nummer 113 wählen.